Kezdőlap AKTUÁLIS KÁOSZ: Kifosztották a boltokat a településen, szinte minden bezárt és még nincs...

KÁOSZ: Kifosztották a boltokat a településen, szinte minden bezárt és még nincs vége az ítéletidőnek!

MEGOSZTÁS

Kaotikus állapot lépett fel, az emberek teljesen megbolondultak, a boltokat kifosztották, számos üzlet már bezárt és az ítéletidő még folytatódik!

9. napja folyamatosan havazik Ausztriában, a hirtelen jött csapadék nem várt helyzetet teremtett a szomszédos országban.

Egy hótól elzárt osztrák faluban rekedt magyar nő szerint teljesen kifosztották a boltokat a hatalmas hótömeggel érintett területeken, sokak életmentő gyógyszere is fogyóban van. Rengetegen a hó fogságában rekedtek, több napon át arra várva, hogy enyhüljön az idő a területen.

„A probléma csak az volt, az a kilátástalanság, hogy hogyan tudunk hazamenni, mikor tudunk hazamenni. Fogyóban voltak a gyógyszereink, nálunk van, aki trombózisos volt, így vérhígítót kellett szednie. Meg cukorgyógyszer kellett az egyik szomszéd kislánynak, úgyhogy ezzel voltunk nagy bajban. Kifogyóban voltak már az élelmiszerek is. Teljesen el voltunk zárva” – nyilatkozta egy hölgy.

A hatalmas mennyiségű hó miatt a bölcsődéket, óvodákat, illetve iskolákat is bezárták.

Van olyan település is, ahol a leesett hó magassága eléri a 4,5 métert is, a helyiek azonban már nem tudják hova kotorni a hatalmas mennyiségű havat. Az előrejelzések szerint a helyzet nem javul majd az elkövetkezendő napokban sem.

A nap folyamán már megírtuk, hogy közel 110 embert, köztük 64 magyart mentőcsapatoknak kellett kimenekíteniük egy stájerországi síterepről, a hó ugyanis szinte teljesen elvágta őket a külvilágtól. A megmentett magyarok többsége ráadásul fiatal iskolás volt, illetve a tanáraik. – írja a blikk.hu.

loading...