Kezdőlap AKTUÁLIS Kánikula és brutális szélvihar: hét megyére és a fővárosra riasztást adtak ki...

Kánikula és brutális szélvihar: hét megyére és a fővárosra riasztást adtak ki – Mutatjuk az előrejelzést

Az elmúlt néhány napban úgy tűnt, végre tényleg berobban az igazi nyár, de ma, azaz pénteken a többórás napsütés dacára néhány helyen erősen megnövekszik majd a gomolyfelhőzet.

 

Eleinte a Dunántúlon, majd egy rövid szünet után az ország északi, északkeleti tájain alakulhat ki zápor, zivatar.

Este északkeleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesőkkel, 60-80 km/órás széllel. A délkeleti szél megélénkül, a zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet mindezek ellenére 25-30 fok között alakul majd.

Délutántól kezdve várhatóak tehát zivatarok, a met.hu szerint hét megyében és a fővárosban narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Szombaton sok napsütésre, valódi, hamisítatlan strandidőre számíthatunk. Frissítő zivatar vagy zápor csak estétől elszórtan alakul majd ki. A hőmérséklet 27-32 fok között alakul, úgyhogy kánikula várható, ám a déli, délkeleti szél élénk lesz.

Köpönyeg szerint vasárnap marad a rengeteg napsütés, viszont gyakrabban növekszik majd a gomolyfelhőzet. Nem kizárt a zápor és zivatar sem, ennek ellenére a hőség tovább tombol majd, ugyanis 30-31 fok várható.Hétfőn viszont már nem lehetünk ennyire boldogok, ugyanis egy gyenge hidegfront okoz átmeneti felhősödést, északon záporokat, zivatarokat és szélerősödést. A hőmérséklet is visszaesik, bár nem drasztikusan, úgyhogy nem kell nagyon megijedni.

Kedden változóan felhős, de kellemes nyári nap ígérkezik, egy-egy futó záporral. A szél is mérséklődik, napközben pedig a hőmérséklet 27 fok körül alakul majd.

A fentiek alapján tehát várhatók záporok, zivatarok, de azért remélhetően nem lesz hasonló a néhány nappal ezelőtti „apokaliszishez”, amikor gyakorlatilag rommá ázott az egész ország

loading...