Kezdőlap AKTUÁLIS „Jótékonysági adománygyűjtés Katáért és Misáért”, a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárért!

„Jótékonysági adománygyűjtés Katáért és Misáért”, a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárért!

Holtan találták a Mallorcán eltűnt kisvárdai testvérpár egyikét október 29-én, mindezt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásáért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára jelentette be a Facebook oldalán.

Menczer Tamás többek között azt is megerősítette, hogy teljesen biztos, hogy a fiatal fiú, Orosz Mihály (18) holttestét találták meg. Nővérét, Orosz Katalint (30) továbbra is keresik a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve.

Mihály és Katalin október 22-én érkezett Cala D’Or-ra, másnap egy helyi szórakozóhelyről posztoltak képet a közösségi oldalra, majd mindenféle kapcsolat megszűnt velük, amikor a hatalmas vihar lecsapott a szigetre. Egy szemtanú elmondása alapján látta, ahogy két embert Casa Esmeraldánál elsodornak a tenger hatalmas hullámai és magukkal rántanak a vízbe. A hatóságok a bejelentést követően azonnal megkezdték a keresést. A mentésben több helikopter, mentőhajó és drón is részt vett, akikhez csatlakozott a Polgári Gárda, a helyi rendőrség és több önkéntes is.

„Nem csak magánemberként, nem csak városvezetőként, hanem szülőként is érzek, és nincsenek erre szavaim. Szörnyű tragédia történt. Sajnos már nem tudunk mit tenni, csak minden lehetséges módon a gyászoló családot támogatni! Hiszen a súlyos lelki terheken felül a tragédia nagy anyagi terhet is ró a családra. A szülők kiutazása és ott tartózkodása, a hivatalos eljárások, illetve a hazaszállításuk nagy anyagi vonzattal járnak” – nyilatkozta Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

Kisvárda polgármestere elmondta minden segítséget megadnak a családnak nem csak városi szinten, de anyagiak terén is, de ezt leszámítva magánemberként is számíthat rá a család.

Ha bárki, bármilyen csekély összeggel támogatni tudná, szeretné a családot, az alábbi Facebook oldalon minden szükséges információt és számlaszámot megtalál. Segítsünk a családnak, fogjunk össze és enyhítsük a gyászukat, illetve a rájuk zuhanó hatalmas anyagi terhet! 

Jótékonysági adománygyűjtés Katáért és Misáért

loading...