Kezdőlap AKTUÁLIS Jönnek a dermesztő hajnalok! Így alakul az őszi időjárás, jobb, ha felkészülsz...

Jönnek a dermesztő hajnalok! Így alakul az őszi időjárás, jobb, ha felkészülsz rá te is!

Fájó szívvel gondolunk a nyári reggeli kánikulákra, amikor már 8 órakor sem tudtuk, hogyan hűtsük le magunk, és rettegtünk a délutáni hőségtől! Úgy tűnik, hogy az időjárás kezd igencsak ősziesre fordulni, hűvös hajnalokat jósolnak a meteorológusok.

A reggeli hidegek után azonban még lesz egy kevés lehetőségünk arra, hogy élvezzük a napsütést.

Érdemes tehát rétegesen öltözni, vegyünk magunkra reggel könnyű, meleg ruhákat, hogy délben meg tudjunk szabadulni a felső daraboktól.

Az átvonult hidegfront mögött még több napig folytatódik az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb levegő beáramlása. Enyhülésre majd vasárnaptól számíthatunk.

Szerdán a déli határvidéken is csökken a felhőzet, napközben gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csak északkeleten lehet több gomolyfelhő. Csapadék nem várható. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Északkeleten elszórtan várható záporeső, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, kis területen talajmeneti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Pénteken a napsütés mellett hol erős, hol gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Északkeleten fordulhat csak elő helyenként záporeső. Az északnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, néhány helyen gyengén fagyhat, illetve talajmeneti fagy többfelé is valószínű.A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

tudasfaja.com

loading...