Kezdőlap AKTUÁLIS Jobb, ha már most felkészül: Mutatjuk, milyen idő lesz a jövő héten

Jobb, ha már most felkészül: Mutatjuk, milyen idő lesz a jövő héten

Jövő héten is folytatódik a fagy és a havazás, így senki ne tegye el még a szánkókat, hólapátokat.

Hétfőn: A napos időt követően délután erős felhősödés kezdődik, és nyugat, északnyugat felől este havazás kezdődik. A szél fokozatosan DNy-ira fordul. Reggel -10 és -2, délután -3 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, egész napos, országos fagyra készülhetünk.

Kedden: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható havazás, amit a Dunántúlon havas eső válthat fel. A DNy-i, Ny-i szél megerősödik. -1 és +3 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők – nyugaton lesz az enyhébb idő.

Szerdán és csütörtökön: A viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, már csak hózáporok fordulnak elő. +1 fok ígérkezik délutánonként.

Pénteken és szombaton: Borongós időre van kilátás többfelé és több alkalommal előforduló havazással, néhol havas esővel. Eleinte az ÉNy-i, majd a DNy-i szél erősödik meg. Továbbra is fagypont körül valószínű a csúcsérték.

Vasárnap: Átmenetileg csökken a felhőzet, erős, olykor viharos ÉNy-i szél várható. Nyugaton záporok, keleten hózáporok fordulhatnak elő.

(Köpönyeg)

loading...