Kezdőlap AKTUÁLIS JÓ HÍRÜNK VAN! Ekkor kezdődik az igazi tavasz a Dávid-naptár szerint!

JÓ HÍRÜNK VAN! Ekkor kezdődik az igazi tavasz a Dávid-naptár szerint!

Még a hét első napjaiban is kemény fagyok voltak, tegnap azonban mintha ezt elvágták volna: kisütött a nap, elolvadt a hó, mindenütt éreztette hatását a mediterrán melegfront. A hosszú távú előrejelzések szerint őszies időjárás következik, aztán hamarosan itt a tavasz!

 

Az időjárási portálok előrejelzése szerint a hétvégén kifejezetten meleg lesz, éjszaka sem fagy, nappal pedig akár 10-12 fokra is felmelegszik a levegő.

Egyúttal kiadós esőt is kapunk a nyakunkba. Jövő hét elején egy hidegfront miatt a csapadék havaseső is lehet és egy-két éjszakán ismét fagypont alá süllyed a hőmérséklet, de azt követően február közepéig már alig-alig fordul elő fagy, napközben mindig 5-8 fokra melegszik a levegő, vagyis télikabátra, csizmára nem lesz szükség – írja a Ripost.

Ha a tél enyhe, annak általában tavasszal van böjtje, de a nyíregyházi mérnökember, Dávid Mihály éves időjárási naptára szerint ettől nem kell tartanunk.

Az már februárban is enyhe időt jósol, márciusra pedig kifejezetten meleget, 10-18 fokos nappali felmelegedést.


Március elején és 22. körül jelez egy-egy erősebb lehűlést, ami egy-két napig tart, az még hozhat fagyot, de azután már folyamatosan melegszik az idő és április második felében nyáriasan szép, meleg időjárást ígér.

(Ripost)

loading...