Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Jin és jang – Te melyik típusba tartozol?

Jin és jang – Te melyik típusba tartozol?

Egyértelmű jelei vannak, ha valakiben gyenge a jin, vagy a jang energiája. Íme, a legfőbb jellemzők!

 

 

 

 

 

 

A világot mozgató energiák

Ez az ősi kínai szimbólum azt az energia-körforgást ábrázolja, amelyre minden élőlénynek szüksége van. A jin a befogadás, a belső nyugalom, a hűvös, a tél, a nőiség, a jang a kiáradó erő, a tettrekészség, a meleg, a férfi erő – a felsorolás a végtelenségig folytatható, az egész világot ennek a két energiának a mozgása tartja életben. Egyik sincs meg a másik nélkül, ahogy a fény sem értelmezhető a sötétség nélkül.

A kínai gyógyászat szerint a testi-lelki betegségeket csupán tünetként kell kezelnünk, melynek hátterében mindig az energiaáramlás, a jin és jang egyensúlyának felborulása áll.

Jin és jang

Lássuk, melyek a legjellemzőbb tünetek!

Gyenge jin

Erős akarat; gyorsaság; tetterő; hiperaktivitás; türelmetlenség; ingerlékenység; hideg italok kedvelése; rózsás, vagy vöröslő arcszín; gyakori szomjúságérzet; jellemző a székrekedés; a kezek általában melegek; alvászavarok megjelenhetnek; szédülés, verejtékezés nagy mértékben.

Kezelésére, az energiák kiegyenlítésére a lepidolitot használhatjuk. Karkötőként, nyakláncként hordva képes megszüntetni a jin-gyengeséget.

Gyenge Jang

Érzelmesség; gyengédség; lassúság; megfontoltság; bátortalanság; hajtóerő hiánya; feledékenység; aluszékonyság; nehézkesség; meleg italok kedvelése; sápadt arcszín; csekély szomjúságérzet; jellemző a hasmenés; ödémák és vizesedés előfordul.

A jang erősítésére a hegyikristályt használhatjuk, akinek szívproblémái vannak, az viszont inkább a rózsakvarcot válassza.

Forrás: astronet.hu

loading...