Kezdőlap AKTUÁLIS Itt az előrejelzés: Jön a felmelegedés, újból visszatér a korai nyár!

Itt az előrejelzés: Jön a felmelegedés, újból visszatér a korai nyár!

Csütörtökön a napos-felhős időszakok mellett főként északkeleten, valamint a nap második felében délen, délkeleten fordulhat elő kisebb eső, futó zápor, éjjel viszont észak felé vonul a csapadéksáv, egyre nagyobb területen fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar.

 

Élénk, erős lesz az északi-északnyugati, az Alföldön délutánig a nyugati szél. Délután nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 17-29 fokot mérhetünk, délen, délkeleten lesz a melegebb, északnyugaton, északon a hűvösebb idő.

Gyenge kettős fronthatás.Pénteken napos és felhős időszakok váltakoznak majd. Eső, zápor kezdetben északon, északkeleten fordulhat elő, majd délutántól nyugat felől szórványosan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Többfelé élénk, erős lehet a szél. 12 és 29 fok között alakul a maximum-hőmérséklet, délen, délkeleten várható a melegebb idő. Estefelé hidegfront érkezik, a Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél.

Szombaton elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de helyenként vastagabb lehet a felhőtakaró. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás nem lesz jelentős. Délután 17-23 fokot mérhetünk.Vasárnap kezdetben többfelé előfordulhat kisebb eső, napközben csökken a felhőzet. Hétfőn napos idő várható fátyolfelhőkkel. A szél vasárnap lehet többfelé élénk. Ekkor 20-25, míg hétfőn 23-28 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

loading...