Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a feketeleves! Ekkora adósságot is örökölt a nagy vagyon mellé Vajna...

Itt a feketeleves! Ekkora adósságot is örökölt a nagy vagyon mellé Vajna Tímea!

Vagyona mellett egy 13 milliárdos adósságot is örökölt Vajna Tímea Andy Vajnától – írja a 24.hu.

Vajna Tímea férje halála óta erősen küszködik a gyásszal, s betegségek is gyötörték. Férjétől mintegy 37 milliárd forintnyi vagyont örökölt, ám ezzel együtt 13 milliárd forintnyi adósságot is.

Ennek oka, hogy Vajna három cégét december végéig beolvasztják az AV Investments Kft. nevű cégbeÁm amióta nem Andy vezeti a cégeket, jócskán megnőttek a tartozások. Halála után egykori üzlettársa, Samuel Russell Falconello vette át a helyét az egyik cégében, illetve ügyvezetőként tevékenykedik az AV Insvestmentsnél. Vajna Timi csak hónapokkal Vajna halála után tudta átvenni férje ügyvezetői helyét. A cég adósságállománya a tavalyi év végén 5 és fél milliárd forint volt, június végén pedig már több mint a kétszeresére, 12,9 milliárd forintra nőtt.

A 24.hu szerint ebből majdnem a teljes összeg a rövid lejáratú kötelezettségek között szerepel, azaz az egy éven belüli kifizetni valók közé tartozik.

Az Av investments mérlege alapján fedezet is van a cégben. Június végén több mint 3 milliárd forintnyi értékpapírt tartottak nyilván, továbbá 4,8 milliárd forinttal tartoztak a cégnek.

Forrás

loading...