Kezdőlap AKTUÁLIS Ítéletidő: ezekben a megyékben hatalmas vihar várható pár óra múlva!

Ítéletidő: ezekben a megyékben hatalmas vihar várható pár óra múlva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett csak rövid napos időszakok lehetnek, és többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás kíséretében. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul. Késő estére 18, 23 fokra hűl le a levegő.

Szombat délutántól kezdve az országban bárhol, legkisebb eséllyel a keleti határ mentén lehetnek zivatarok (de ott sem zárhatóak ki teljesen), majd az esti órákban kezd alábbhagyni a zivatartevékenység. Zivatarokat elsősorban intenzív csapadék (20-30 mm) kíséri, de adott helyen több gócból akár ettől nagyobb mennyiség is eshet. Viharos széllökés (60-70 km/h), egy-egy helyen apró szemű jég is társulhat zivatarokhoz. A zivatarok és a felhőszakadások miatt szinte az egész országra riasztást adtak ki.

Vasárnap közepesen felhős idő várható sok gomoly- és magasszintű felhővel. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, nagyobb számban az északi és keleti megyékben. A változó irányú szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg vagy fokozódhat viharossá. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul. Zivatarok még vasárnap is sok helyen előfordulhatnak majd az országban, így sok megyére elsőfokú riasztást adtak ki.


Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett a déli megyékben több, az északi országrészben kevesebb napsütés várható. Elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de délen kisebb a csapadék esélye. A déli szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Még hétfőn is sok helyen lehet esőre számítani, főképp zivatarokra, már a riasztást is kiadták az érintett megyékre.


loading...