Kezdőlap AKTUÁLIS Ítéletidő csap le a fél országra: villámlás, jégeső miatt riasztás van életben...

Ítéletidő csap le a fél országra: villámlás, jégeső miatt riasztás van életben ezekre a megyékre!

Pénteken az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dél-Alföldön, Baranyában, illetve a Tiszántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet.

 

A nap első felében még több helyen, később egyre inkább csak északon várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. Péntek este marad a borult ég, főként északon eső, zápor is kialakulhat – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken elsőfokú vészélyjelzés lépett életbe a zivatarok miatt országunk keleti részére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.ext mt-0 mb-4″>ELSŐ FOKÚ VÉSZJELZÉS PÉNTEKRE / FOTÓ: MET.HU

Szombaton szakadozott felhőzet lesz felettünk, így általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de emellett napos időszakok is várhatók. Szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. A minimum-hőmérséklet 2-8, a maximum-hőmérséklet 7-13 fok között alakul.

Vasárnap tovább szakadozik, csökken a felhőzet – legtovább keleten maradhat felhős az ég –, majd változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Főként a Dunától keletre fordulhat elő helyenként kisebb eső, záporeső. Elsősorban hajnalban pára- és ködfoltok lehetnek. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0-7, a csúcshőmérséklet 8-14 fok között valószínű.

loading...