Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ismét virágözönben a muskátlim. Csak ezen a dolgon változtattam, elárulom nektek is!

Ismét virágözönben a muskátlim. Csak ezen a dolgon változtattam, elárulom nektek is!

A muskátlik a 18. század elején jelentek meg Közép-Európában és váltak a legkedveltebb virágok egyikévé.

Viszonylag egyszerű a gondozásuk, a szaporításuk és a teleltetésük is, de a nyár elejétől az őszi fagyokig folyamatosan virágoznak, nagyon változatosak és mutatósak.

Ha szeretnéd, hogy akár ősz végéig is színpompás virágözönben ússzon a muskátlid, akkor fogadd meg az alábbi tippeket és tanácsokat, amellyel ismét rávehet a virágzásra.

Tápoldat

Sokan gondolják, hogy augusztusban már nem kell növényünknek tápoldat, hiszen közelít az ősz. Ám még most is jó, ha hetente kap tápoldatot muskátlink. Hiszen még nagyon kellemes melegek jöhetnek az elkövetkező időszakban. A tápoldatos öntözés pedig bizonyosan sok új bimbó fejlesztésére ösztönzi növényünket. Sőt, a hatalmas esők kimoshatták a talaj tápanyagtartalmát, ezért is kell még a tápoldatozás.

Locsolás

Még melegek a nappalok, de már nem annyira forróak, mint nyár közepén. Az esték és a hajnalok is hűvösebbek, ezért az öntözés idejét tegyük át. Nem kell olyan kora reggel, se nagyon késő este pótolni a vizet. Lehet egy-két órával változtatni a locsolási időt. Mi több elég lehet naponta egyszer locsolni. Sőt, az esősebb napok után pár nap ki is maradhat. A víz mennyisége is legyen kevesebb, nehogy a gyökerek elrothadjanak.

loading...