Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme egy trükk, amivel fél év múlva is friss dinnyét ehetsz!

Íme egy trükk, amivel fél év múlva is friss dinnyét ehetsz!

Nehéz olyan valakit találni, aki nem szereti a dinnyét. Néhány szerencsés helyen élő ember viszont egész évben élvezheti a zamatos gyümölcsöt. Most eláruljuk, hogyan ehet ön is görögdinnyét karácsonykor.

A legfontosabb, hogy keressünk egy megfelelő dinnyét. Olyat, amin semmilyen sérülés nem található, különben az egész munkánk felesleges lesz.

Ha sokáig el akarja tartani a gyümölcsöt, akkor ne a legnagyobbat válassza. A legmegfelelőbb egy körülbelül négy kilós dinnye, aminek vastagabb a héja és nincs túlérve.

A dinnye tartósításának ezen módja, amit most megosztunk önnel, Indiából származik. Az indiaiak jöttek rá arra, hogy ha a dinnyét paraffinnal, vagy viasszal vonják be, akkor megőrzi a nedvességtartalmát és egy védőréteg jön azon létre. Mégpedig a következő módon:

A dinnyét törölje át egy száraz ruhával, majd öntsön meleg paraffint vagy viaszt a gyümölcsre. Ha ez nincs kéznél, akkor néhány felmelegített gyertyát is használhat.

Ha az utóbbi lehetőség mellett dönt, akkor ne felejtse el eltávolítani a kanócot. A lényeg, hogy a dinnyét fél centiméter vastagon borítsa a védőréteg, majd hagyja azt a gyümölcsön kihűlni egészen addig, amíg megkeményedik.

A dinnyét ezután tegye egy szalmával vagy újságpapírral bélelt dobozba, azt pedig helyezze száraz, sötét és hűvös helyre. A legideálisabb helyiség a pince számára, de ha ez nincs, akkor igyekezzen olyan helyre tenni, ahol nincs fűtés.

Időről időre ellenőrizze a dinnyét, hogy a felszínén nincs-e valamilyen sérülés. Amikor el szeretné fogyasztani a gyümölcsöt vegye elő, távolítsa el arról a viaszt, mossa meg és már ehetik is.

Forrás

loading...