Kezdőlap EGÉSZSÉG Íme, egy szuperbogyó, mely számtalan betegségre lehet gyógyír

Íme, egy szuperbogyó, mely számtalan betegségre lehet gyógyír

A fekete áfonyát még be tudjuk szerezni, most kaphatóak épp a legérettebb példányok. Minél többet gyűjtsünk vagy vásároljunk belőle, hiszen pótolhatatlan tápanyagkészlettel rendelkezik.

 

 

 

 

Ha áfonya van a lakásban, semmilyen betegség nem érhet. Sokféleképpen tartósíthatjuk, eltehetjük befőttnek, fagyaszthatjuk, de száríthatjuk is. Jó tudni, hogy szárított formájában tartalmazza a legtöbb hatóanyagot, ebben az állapotban még a friss gyümölcsnél is jobb. Leveleit is gyűjtsük, hiszen az ezekből készült tea láz-és vérnyomáscsökkentő, de enyhíti a hányingert is.

Az áfonyában nagyon sok az antioxidáns, a vitamin, és számos pótolhatatlan ásványi anyagot tartalmaz. A friss leveléből készült főzet segítségével megakadályozhatjuk a száj-torok-gége-és garat megbetegedéseit is.

szuperbogyó

Ha fogínyproblémával, belső gyulladással küzdünk, akkor is kiváló megoldás lehet az áfonyából készült öblögető. Az immunrendszer erősítése érdekében fogyasszunk rendszeresen áfonyát.

Akik bor formájában szeretik jobban, kisebb adagokban kortyolgathatják meghűlésre, gyomorfertőtlenítőként és hasmenés ellen. Az arra hajlamosak vigyázzanak, hiszen gyomorfogó hatása van, ajánlatos mértékkel fogyasztani.

Szerző: tudasfaja.com

loading...