Kezdőlap AKTUÁLIS Ilyen időjárásra számíthatsz a hétvégén! Minden lesz, amit csak el tudsz képzelni!

Ilyen időjárásra számíthatsz a hétvégén! Minden lesz, amit csak el tudsz képzelni!

Az nyújtsa fel a kezét, akinek életében már volt része ilyen nyárban. Tulajdonképpen lassan kijelenthetjük, hogy csak a naptár szerint van nyár. Alig hogy beleéljük magunk a perzselő kánikulába, máris egy olyan zivataros időszak következik, amitől úgy érezzük, mintha október lenne.

Az Országos Meteorológiai Intézet csütörtökön még hőségriadó rendelt el hétvégére, de ma már úgy tűnik, nagyban változni fog az időjárás. Ennek leginkább az fog örülni, aki nagyon nem bírta már a 35 fokot.

Péntekre még kánikulát jósoltak, az óriási forróságot azonban délutánra már enyhítheti egy-két hevesebb zivatar, gomolyfelhősödés. De a felhőszakadás, vagy akár a jégeső is esedékes lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-30 fok között lesz, viszont a felhőszakadásokkal kissé hűlni fog a levegő.

Szombaton szintén változékony időre lehet számítani, és bár a hőmérséklet 30 fok körül lesz, mégis bezavarhat egy kis zápor, zivatar, jégeső is.

Vasárnaptól csökkenni fog a zivatarok kialakulásának esélye, viszont élénk és erős lesz az észak-keleti szél. Vasárnap 28-32, hétfőn pedig 29-34 körül lesz a hőmérséklet-tájékoztat az Időkép.

loading...