Kezdőlap AKTUÁLIS Ilyen idő várható a hosszú hétvégére! Nem leszel túl boldog tőle!

Ilyen idő várható a hosszú hétvégére! Nem leszel túl boldog tőle!

Lassan kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy olyan hőmérséklet van délben odakint, mintha még mindig nyár lenne. Azonban nem kell sokáig izzadnunk már a kánikulában, hiszen lassan az évszaknak megfelelő időjárás köszönt ránk.

Visszasírjuk mi még a vénasszonyok nyarát!

Csütörtökön egy vastagabb felhősáv vonul át fölöttünk, mely délután az ország keleti felét fogja fedni. Csak néhol fordulhat elő jelentéktelen eső, és hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. A légmozgás nem lesz jelentős, délután pedig 18-24 fok várható – írja az időkép előrejelzése.

Pénteken a Dunántúlon sok napsütésre lehet még számítani, máshol azonban megnövekedik a felhőzet, de kisebb esők, és záporok is lehetnek. Napközben 18-23 fok várható, északkeleten és nyugaton megélénkül a szél.

Hétvégén északnyugat felől hidegfront érkezik, szórványosan okozhat kisebb esőt, záport. Feltámad az északi szél, vasárnap a Dunántúlon és keleten, északkeleten erős lökések is lehetnek. Szombaton 17-22, vasárnap 12-17 fokra van kilátás.

A jövő hét eleje napos időjárást tartogat számunkra, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű – írja a met.

23-án gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

loading...