Kezdőlap EGÉSZSÉG Így lesz tökéletes és a leghatékonyabb a gyömbér teád!

Így lesz tökéletes és a leghatékonyabb a gyömbér teád!

Gyömbért szinte már minden boltban találhatunk, a legtöbb nagyobb élelmiszer boltban beszerezhető. Ez valószínűleg annak az oka, mert egyre több ember ismerte meg csodálatos hatásait és emiatt nagyobb előnyben részesítik, ha az egészségről vagy a gyógyulásról van szó.

 

 

 

 

 

A gyömbér tea erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, energiával tölt fel és vitalizál is egyben. Mindemellett kiváló antioxidánsokkal rendelkezik  és gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Ha gyömbér teával szeretnénk gyógyulni, ne válasszuk a filteres variációt, hiszen ennek az íze és a hatékonysága nagyon messze áll a friss gyömbértől. Vegyünk egy gyömbér gyökeres, hámozzuk meg és reszeljük le egy apró lyukú reszelőn

A gyömbér tea titka

igy lesz tökéletes és még hatékonyabb a gyömbér teád

Soha nem szabad nagyon töményre főzni, mert túl csípőssé válhat, ami gyomorégést is okozhat azoknak, akik erre érzékenyek. A vesebetegségben szenvedők ne fogyasszák, mert nincs kedvező hatással a vesekőre. Egy nap körülbelül 1 liter gyömbér teát fogyasszunk csak el. Ha feltesszük a vizet főni, csak akkor tegyük bele a gyömbért, ha a viz már forrni kezd. Miután levettük a tüzről fedjük le és hagyjuk állni addig, amíg kissé langyosabb nem lesz. Ekkor adjunk hozzá mézet és egy kevés fahéjat, valamint citromot. Kavarjuk alaposan össze, 10 perc elteltével pedig szűrjük le a teát és már fogyaszthatjuk is.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...