vasárnap, július 12, 2020
Kezdőlap EZOTÉRIA Így léphetsz tovább, ha magadra hagytak

Így léphetsz tovább, ha magadra hagytak

Mosolyognál, de nem megy. Nem lenne őszinte. Nem megy. Van, amikor egyszerűen csak úgy érzed, mintha kiöltek volna belőled mindent, és monoton módon, élet nélkül vonszolnád magad egyik napból a másikba.

Teszed a dolgod, teljesítesz, pontosan ezért veszélyes az egész – mert senki sem veszi észre, hogy valami nagyon nincs rendben. Talán még te sem. Pedig már nem úgy csillog a szemed, mint régen, semmit sem tudsz ellene tenni. Próbálod összeszedni magad, mert már tényleg itt lenne az ideje, de el kell fogadnod, hogy ember vagy, és bizony sebezhető. Olyannyira sebezhető, hogy néha meg kell állnod levegőt venni, vagy épp segítséget kérni.

Csak amikor körbenézel senkit sem látsz. Vagy ha mégis, mindenki a saját démonjaival küzd, hiába mennél oda segítséget kérni, észre sem vennének, olyannyira fókuszálnak a saját harcukra. Újra el kell fogadnod, hogy egyedül vagy, még inkább egyedül, mint valaha. Nem is gond, hiszen már tökéletesen ismered az érzést, csak épp azt nem gondolnád, hogy mindig van egy újabb szint, egy olyan, amiről azt hiszed, képtelen vagy végigcsinálni. Aztán jön, te meg ott csücsülsz benne. Ahogy a boldogság különböző szintjeit megéled, az odáig vezető úton nem kerülheted el a magány bugyrait sem. A kettő ugyanis nem létezik egymás nélkül. Egyensúly. Már megint itt tartunk. Mocskosul nehéz, visszataszító fájdalmakkal kirakott út, amin már csak azért is végighaladsz. CSAK AZÉRT IS. Így, egyben. Egy darabban, nem feladva.

Amikor minden változik, új leckék készülődnek. Megújul minden, és bizony ez azzal jár, hogy a régitől néha el kell búcsúznod, akármennyire is fájdalmas. Ha nem teszed, majd az élet szakít el tőle. Emlékeket, barátságokat, kapcsolatokat kell magad mögött hagynod, és tudni hálát adni nekik azért, amit az életedbe hoztak. Ám miközben megszakad a szíved az emlékeid darabjai felett, legbelül, mélyen tudnod kell, hogy van tovább. Bíznod kell benne.

Összegyűjtöttem pár dolgot, ami segíthet azokban az időkben, amikor minden változik.

1. Ne terelj

Ahelyett, hogy hirtelen új emberek után kutatnál, hogy még véletlenül se érezd rosszul magad, maradj egy picit egyedül. Gondold át, hogy mi lehet az oka a változásnak, és hogy merre halad az életed. Van, hogy egyszerűen csak el kell hagynunk kapcsolatokat, amik már nem szolgálnak minket tovább. Ettől függetlenül ezek még nagyon értékes kötődések, de tudni kell, hogy mikor árt más közelsége és befolyásol rossz irányba, és mikor segít, és visz előre.

2. Ne menekülj

Ha baj van, a legegyszerűbb megoldás a homokba dugni a fejünket, és menekülni. Alkoholba, vagy bármibe, ami árt nekünk, teljesen mindegy, legyen valami, ami kikapcsol a világból, amiben még egy percet biztosan nem vagy képes elviselni – ugye ismerős? Aha. Csak aztán nehogy abban a világban ragadj, ami hazugság. Nem az a bátor ember, aki a vodkás üveget emelgeti, nem az a hős, aki droghoz nyúl, hanem az, aki azt mondja, hogy bármennyire is fáj, szembenéz az érzéseivel, és CSAK AZÉRT IS megváltoztatja a helyzetét. A pénzt olyan dolgokra célszerű használni, ami szabadságot ad, nem olyanokra, ami egy életre rabságban tart. Szerintem.

3. Ne gyárts hazugságokat

Nézd meg az életed, és tudd, hogy mi a probléma. Ne gyárts olyan sztorikat, amiket mondogatva elhitetheted másokkal, hogy ez így teljesen rendben van, csak hogy ne kelljen lépned a változás felé. Tudom, manipulálásból zseniális vagy, és bárkit meg tudsz győzni, de van valaki, akinek sohasem fogsz tudni hazudni. Saját magadnak. Elkerülve a hajnalban egyedül zokogós estéket lehet, hogy érdemes lenne kiírni magadból minden hazugságot, amikkel másokat etetsz, hogy aztán őszinteségre cserélhesd őket. Hidd el, ők fognak a legjobban meglepődni, amikor elmondod nekik, hogy ezzel és ezzel a problémával küzdesz, és azon vagy, hogy megváltozz.

4. NYISD KI A SZEMED

Biztos vagyok benne, hogy az a változás, amiben vagy már magával hozta azokat, akikre valóban számíthatsz. Azokra, akik megkérdezik, hogy átmenjenek-e, ha baj van, vagy addig hívnak, amíg fel nem veszed a telefont. Ha változol, ha fejlődsz, biztos vagyok benne, hogy a baráti kapcsolataid is átalakulnak, akik pedig képtelenek arra, hogy támogassanak, kikopnak az életedből, helyettük viszont olyanokat kapsz, akik elég erősek, és bizony nem hagynak magadra, ha baj van.

5. Fogadd el a segítséget

Ha csörög a telefon, VEDD FEL. Ha azt mondják, hogy átmennek hozzád és melletted lesznek, hagyd nekik, hogy megtegyék. Emeld fel a fejedet a Kleenexek közül és vedd észre, hogy van, akit érdekel, hogy mi van veled.

7. Vegyél valamit, ami felvidít

Minden alkalommal, amikor valamiért magam alatt vagyok veszek valamit, ami a gyerekkoromra emlékeztet. Buborékfújó, csillámpóni sorakozik a polcaimon, mert bizony gyerekkoromban megtanultam: nekik varázserejük van. Mint tudjuk, az van, amiben hiszel – én pedig inkább hiszek a csodákban, mint bármi másban. Mesevilágban élek? Igen. Na és? Még mindig jobb, mint a valóság.

Közel a pont, amikor azt mondod, erőt veszel magadon, és végre megváltoztatsz mindent. Talán érzed is. Tarts még ki egy kicsit, mert eljön majd a pillanat, amikor felkapod a deszkád és meglovagolod a hullámokat, mert nem tudsz nélkülük élni. Magukkal ragadnak, ha nem figyelsz, nekicsapnak a sziklafalnak, hiszen ők érted vannak. Edzenek. Megmutatják, hogy milyen az, amikor eggyé válsz velük, és azt is, hogy milyen, ha egy pillanatra fókuszt veszítesz. Lovagold meg a hullámokat, válj eggyé velük, hiszen nincs más választásod. Az, aki hagyja magát, elmerül, elsüllyed egy életre, és bizony ha élhetsz a hullámokon lovagolva, miért fulladnál meg az első pofon után? Tarts ki. Adj bele mindent. Harcolj. Harcolj még egy picit. Van erőd. Van elég erőd hozzá.

“Ahhoz, hogy mindent megkapj, mindent el kell veszítened.” 

Forrás:oravecznora.blog.hu

loading...