Kezdőlap NŐI Így lehetsz stílusos a zimankóban

Így lehetsz stílusos a zimankóban

Ebben a cikkben megmutatom, mire érdemes figyelni, ha téli kiegészítő beszerző körútra indulsz!

Sajnos sokan esnek abba a hibába, ami egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, divat volt. Az egyszínű sapka és sál. Ne! Oké, hogy újra divat a matchy-matchy, de nem ebben a formában. Ez a legjobb kibúvó, ha nem akarjuk használni a kreatív oldalunkat. Nem érzek benne egy cseppnyi stílusérzéket sem. Szóval még egyszer: ne!

undefined

Sokkal izgalmasabb úgy kombinálni a kiegészítőket, hogy az outfit végül egy izgalmas színkombinációnak köszönhetően különleges és stílusos legyen. Mérlegelni kell, hogy mi az, ami passzol a kabáthoz, cipőhöz, meg úgy általában a gardróbodhoz. Épp ez a szépsége. Szerencsére nem olyan hatalmas összegekről beszélünk, úgyhogy nyugodtan beszerezhetsz több darabot is. Sőt, ha minden évben veszel egy újat, akkor pár év alatt kész gyűjteményed is lehet. Arra azért érdemes figyelni, hogy a kiszöszösödött, kinyúlt kiegészítőket – ez leginkább a kötöttekre vonatkozik –  már ne vedd fel. Az egész lookot elrontja egy igénytelennek tűnő sál vagy sapka.

A vastag, asztalterítő vagy lassan már inkább függöny méretű kendők télre is jó alternatívaként szolgálnak, ha nem szereted a kötött dolgokat. Mivel körülbelül huszonhatszor körbe tudod tekerni velük a nyakadat, biztosan védve vagy széltől, hótól, esőtől, de talán még a nyaktöréstől is. Egyébként meg nagyon jól néznek ki. És nem veszélyeztet a matchy matchy baki sem, gyakorlatilag bármilyen sapkát felvehetsz  melléjük.

Ha nem gond, inkább nem megyek bele a kombinatorikai részébe, mert a mit-mivel vegyél fel jellegű monológom hosszabb lenne a Háború és békénél. Úgyhogy inkább azt mutatom meg, hogy milyen kabáthoz milyen stílusú kiegészítők illenek a leginkább.

Párkákhoz nagyon jól passzolnak a vastag, kötött kiegészítők, illetve a kockás kendők. Azt elfelejtettem mondani, hogy természetesen hasonló árnyalatokat nyugodtan kombinálhatsz. Mint például a fehér sapis look. Hasonló tónusú, de mintás sállal már kicsit sem matchy matchy, összhangban van a kabáttal is és szuperül néz ki. Kockás/virágos vagy bármilyen mintás kendőhöz válassz valami monokróm sapkát. Szürke, fekete, fehér a legjobb választás, de még beleférnek a barna árnyalatai is. A lényeg, hogy itt már ne csicsázd agyon. Ha az egyik mintás, a legjobb, ha a másiknak egyszínűt választasz.

A boyfriend és motoros kabátok gyapjú-szövet kivitelben a kifinomultságot helyezik előtérbe, úgyhogy nyugodtan fel lehet dobni őket egy kis punkos csavarral. Mind a két fajtához abszolút illenek a kalapok. És ez most egyébként is hatalmas must have! A szürke és fekete színekhez legjobb, ha vöröset választasz, hogy elkerüld a black on black esetet, a fekete-barna kombináció nem mindig az igazi, de a burgundival nem hibázhatsz!

Most pedig nézzük a legmerészebb és egyben legbájosabb trendet. A pasztellszínű kabátokat! Nos, ha ezt a kabátot választottad, akkor először is hadd gratuláljak, tőlem már elnyerted a vérbeli fashionista címet. Ennél a típusú kabátnál különös figyelmet érdemelnek a kiegészítők, mivel ezek nagyon könnyen elronthatják az összképet. Mondhatnám azt is, hogy a pasztell kabátok pasztell kiegészítőket kívánnak meg, de természetesen vannak kivételek. Viszont ha nem akarsz mellélőni, akkor tényleg ezeket ajánlom a leginkább. A stílusokat nyugodtan keverheted. Elegánsabb kabáthoz válassz egy bohókás kalapot, egy bohókás kabáthoz egy sportos sapkát, a lényeg, hogy a színvilág maradjon visszafogott. A halványrózsaszínhez például nem biztos, hogy illik a neonzöld vagy a rikító piros. Kerüld ezeket a kiegészítőket, a színek helyett inkább a stílusokkal játssz!

És végezetül muszáj megemlítenem egy szupercuki trendet, ami már a korábbi években is megtalálható volt, de idén egyre többet látok az üzletekben. Szerintem nagyon édes, de csak akkor vállald be, ha van másik sapkád/sálad mellette, mert nem biztos, hogy a sikkes, magassarkús szetthez illeni fog. Egyébként meg, csak bátran bújj egy édes cica vagy bagoly szerepébe. Feldobja a legegyszerűbb szettet is, sőt inkább csak egyszerűbb ruhákhoz ajánlom. A kevesebb néha több!

Ráadásképpen pedig itt van néhány inspiráló kép:

undefined

forrás:cotcot

loading...