Kezdőlap EGÉSZSÉG Így lehet mindig friss a leheleted: csupán 2 dolog kell hozzá

Így lehet mindig friss a leheleted: csupán 2 dolog kell hozzá

MEGOSZTÁS

A rossz lehelet kellemetlen és kényelmetlen, sőt, sokszor még akár tabu téma is lehet. Hogy megelőzzük az ilyen helyzeteket, gondoskodjunk róla, hogy mindig friss és üde legyen a leheletünk. Nem nagy dolog, ráadásul létezik egy teljesen természetes, szuper megoldás.

 

 

 

 

A rossz lehelet 5 fő oka

1. Szájbaktériumok

A szájban lévő baktériumok, melyek a fogak között élnek, s a nyelvet is belepik, ezek szaporodnak, s mérgeket, kellemetlen szagokat bocsátanak ki.

2. Tüszőüregek

A mandulákban lévő mély lyukak, tüszőüregek, gyakran okoznak rossz szájszagot. Ha a mandulák túl szélesek és lyukacsosak, a rossz leheletért felelős anyagok megtelepszenek bennük, és rossz szájszagot okoznak.

3. Bizonyos ételek

Az olyan ételek, mint a hagyma, fokhagyma, hal, még órákkal a fogyasztásuk után is rossz leheletet okoz, fogmosás ellenére is.

4. Rossz szokások

A dohányzás bármely formája (cigaretta, szivar, pipa), vagy a dohányrágás, nagyon kellemetlen szájszagot okoz.

5. Gyomorbántalmak

A gyomorbántalmak gyakran okoznak rossz leheletet, különösen, ha a gázok böfögés formájában törnek elő. Az alacsony szénhidráttartalmú diéta, mely ketózist okoz,  szintén  rossz szájszagot okoz.

Bad-breath-cure

A friss mentalevelek tökéletesen gondoskodnak a száj higiéniájáról, és a kellemetlen leheletet is megelőzhetjük a természet erejének segítségével. Az illatos zöld leveleket használjuk fűszerként is, számos koktél, zöld turmix, desszert kiegészítő ízvarázsa. Ha emésztési problémákkal vagy gyomor gyulladással küzdünk, fogyasszunk rendszeresen menta teát. A friss menta mentol nevű illóolaj tartalmának köszönhetően hatékonyan bánik el a kellemetlen szájszaggal is. 

Megoldás:

Készítsünk friss menta és zöldtea keverékéből főzetet, majd adjunk hozzá néhány csepp menta illóolajat, és csavarjunk bele egy kevés citromot. A keverékkel naponta 5-6-szor gargarizáljunk. Két hét folyamatos alkalmazás után elmúlik a kellemetlen szájszag.

Szerző: tudasfaja.com

loading...