Kezdőlap EGÉSZSÉG Így lehet megszabadulni a belső combon lévő kelésektől

Így lehet megszabadulni a belső combon lévő kelésektől

A kelések a leggyakoribb bőrfertőzések közé tartoznak. Leggyakrabban a szőrtüsző okozza a kialakulásukat az arcon, a hónaljon, a combon vagy a fenéken.

Bárhol is jelenjen meg kellemetlen, fájdalmas gyulladássá alakul, amelytől nem annyira könnyű megszabadulni, mint egy pattanástól. Az alábbi 4 módszerrel azonban a kelések gyökerét támadhatjuk meg, így amellett, hogy könnyen eltávolíthatóvá válik megszűnik a gyulladás és a fájdalom érzet.

1. Hagyma

A hagyma az egyik legjobb fertőtlenítő hatású zöldség, ami minden háztartásban megtalálható. Az eljárás nagyon egyszerű, csupán félbe kell vágni egy hagymát és az érintett területre kell helyezni. Rögzíthetjük tapasszal, kötszerrel, vagy fóliával, pár óra elteltével le kell venni. Ez felgyorsítja a gyógyulási folyamatot és megöli a baktériumokat.  

2. Víz

A víz is nagyon hasznos lehet a kelések kezelésében, még pedig olyan formában, hogy belülről kezdjük el megtisztítani a szervezetet. A kelések bizonyos százaléka ugyanis a szervezetben lévő méreganyagok miatt is kialakul, de a bő folyadék bevitellel ezt orvosolhatjuk.

3. Hő

Mivel a kozmetikusok is alkalmazzák a hőt a kezelések során, így még meggyőzőbb az érv a használatára. Meleg hatására a fehérvérsejtek és a természetes antitestek megakadályozzák a kelések növekedését. Készíthetünk meleg borogatást is, de ha van arc gőzölögtetőnk, vagy lámpánk, azt is használhatjuk.

4. Kurkuma 

A kurkuma ismert antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik és kiválóan képes gyógyítani az érintett bőrfelületet és hosszabb ideig védelmet biztosítani. Keverjünk össze egy teáskanál kurkumát egy teáskanál jóddal és ugyanennyi ricinusolajjal, majd kenjük be vele a kelést és környékét. Egy óra elteltével bő folyadékkal mossuk le.

Szerző: tudasfaja.com

loading...