Kezdőlap RECEPTEK FŐÉTELEK Így készítsd el a csirke zúzát, hogy ne legyen kemény!

Így készítsd el a csirke zúzát, hogy ne legyen kemény!

A csirke zúzát és annak pörköltjét nagyon kevesen nem kedvelik, hiszen a csirke zúza különleges íze igazán megfűszerezi az ételt. A legtöbb háziasszony problémája azonban ezzel, hogy nagyon sokáig kell főzni, hogy jól megpuhuljon, különben rágós, kemény marad.

 

 

 

 

Ahhoz viszont, hogy egy nagyon finom és tökéletes csirkezúza pörköltet főzhessünk nem kell mester szakácsnak lennünk, elég csupán ismernünk azt a titkot, ami a zúza mögött áll.

Hogy puhítsuk meg a zúzát?

Mielőtt nekilátnánk a főzésnek, alaposan mossuk meg és tisztítsuk meg a zúzát. Ha mindezzel meg vagyunk, mossuk át még körülbelül 2 alkalommal, majd áztassuk be 1 órára kissé sós vízbe.

Soha nem szabad a megtisztítás után azonnal elkezdeni főzni, mert akkor több, mint 1,5 óráig is főzhetjük, a zúza kemény és rágós lesz. A fenti tippnél pedig arra kell vigyázni hogy ne legyen túl sós a víz, mert akkor a zúzánk is az lesz. Egy kilóhoz körülbelül 1 csapott teáskanálnyi elegendő.

Egy másik tipp: miután megpirítjuk a hagymát öntsünk alá vizet és ebbe tegyük a zúzát. Soha nem szabad a hagymás olajban pirítani!

p75am6xme2e3g031l1n51417082181

Ha szeretnéd kipróbálni, adunk hozzá egy szuper receptet is!

  • 0,5 kg konyhakész csirke zúza, megmosva, lecsepegtetve
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 db vöröshagyma tisztítva, kockára vágva
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 dl víz

Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a pirosparikát és azonnal felöntjük a vízzel, majd rátesszük a zúzát, sózzuk és pirosaranyat is rátesszük. Lefedve (lehetőleg kuktában) készre főzzük kb. 1 óra hosszat főzzük lassú tűzön.

Sós vízben főtt burgonyával és vegyes savanyúsággal tálaljuk.

Főtt rizzsel vagy főtt tésztával is kitűnő.

Szerző: tudasfaja.com

loading...