Kezdőlap EGÉSZSÉG Így harcolj a cukorbetegséggel szemben fahéjjal!

Így harcolj a cukorbetegséggel szemben fahéjjal!

Amikor a fahéjra gondolunk, rögtön a karácsonyi sütemények és a forralt bor jut eszünkbe. A fahéjat az egzotikumhoz kötjük, egy olyan egzotikumhoz, amelyet manapság szinte mindenki megengedhet magának. Régebben a fahéj megfizethetetlenül drága volt.

 

 

 

 

Viszonylag ismeretlen azonban, hogy a fahéj kimondottan sokoldalú gyógyszer. Alig létezik olyan panasz, amit ne enyhíthetnénk fahéjjal. Különös figyelmet kapott az elmúlt években a fahéj vércukorszint-csökkentő hatása, mert nem sok gyógynövény képes ennyire elősegíteni a diabétesz kezelését, mint a fahéj.

Alkalmazása

A fahéjat leggyakrabban édességekhez használják. De teákban is kitűnő ízesítő lehet. Ismert a fahéj az indiaiak teájából is, és ha figyelembe vesszük a sokféle gyógyhatását, arra a következtetésre jutunk, hogy az indiaiak tudják, miért isznak naponta fahéjas teát.

fahéjjal a cukorbetegség ellen

Sokféle hatás

A fahéjas tea nemcsak erősít és antibakteriális hatású, hanem a legtöbb megfázási tüneten is segít. Ezen kívül erősíti az emésztést, és serkenti a vérkeringést. A hölgyek a fahéj segítségével enyhíthetik a menstruációs és a változókori problémákat.

Külsőleges hatás

Külsőleg alkalmazva a fahéj serkenti a bőrt, különösen a fahéj illóolaja. Az alkalmazás helyén elősegíti a vérkeringést, és óvatosan adagolva enyhítheti a fájdalmakat. Görcsoldó hatása miatt a fahéjat külsőleg feszültség, merevség ellen is alkalmazhatjuk.

A fahéj csökkenti a vércukorszintet

Különösen látványos azonban a fahéj vércukorszint-csökkentő hatása, amely még nem olyan régóta ismert. A megfelelő diétával, mozgással, túlsúly leadásával együtt a fahéj rendszeres élvezete (mintegy fél teáskanálnyi fahéj naponta) jelentősen csökkentheti a vércukorszintet. Enyhe diabétesznél ezen a módon olykor a kémiai vércukorcsökkentőkről is lemondhatunk. Inzulinfüggő diabétesznél a fahéjjal elérhetjük, hogy kevesebb inzulin is elég legyen.

loading...