Kezdőlap AKTUÁLIS Így halt meg Andy Vajna!

Így halt meg Andy Vajna!

MEGOSZTÁS

Mindenkit megdöbbentett a szörnyű tragédia, amely ma történt, miszerint meghalt Andy Vajna!

A 75 éves Andy a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.

Az élete röviden

Andy Vajna 1944. augusztus 1-jén született Budapesten, Vajna András György néven, 2011 januárja óta a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos volt, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

1956-ban családjával együtt hagyta el Magyarországot, Amerikába mentek, Vajna Kaliforniában tanult, majd a filmiparban kezdett dolgozni. 1982-ben megalapította az Amerikai Filmpiackutató Társulást, aminek elnöke lett.

Világhírű filmproducerré lett, olyan ismert filmek kapcsolódnak hozzá, mint a Menekülés a győzelembe, a Rambo-filmek, a Terminator-filmek, a Vörös zsaru, az Elemi ösztön vagy az Evita.

2013-ban feleségül vette Palácsik Tímeét, 2015-ben pedig megvette a TV2 Csoportot.

Halála

Andy Vajna már hosszú ideje betegeskedett, legalább is ezt lehetett megtudni a sajtóból. Az, hogy pontosan milyen betegség okozta a filmproducer halálát egyenlőre nem lehet tudni, viszont az tény, hogy az utóbbi időben nem igazán láthattuk már őt a tv képernyőin keresztül.

Egyenlőre sem a családtagok, sem a közeli barátok és özvegye, Palácsik Tímea sem nyilatkozott senkinek.

Egyik utolsó tweetjében pedig Chuck Norrisszal fotózkodott:

Nyugodjon békében! 

loading...