Kezdőlap EGÉSZSÉG Így csökkentsük házilag a vércukor-és a triglicerid szintet!

Így csökkentsük házilag a vércukor-és a triglicerid szintet!

Világszerte már régóta használják ezt a kellemes ízű, és egészségünkre igencsak hatásos keveréket. Ismerkedjünk meg vele, hiszen egyszerű elkészíteni, és csupa természetes összetevőket tartalmaz.

 

 

 

 

 

Magas vércukorszint következményei:

A magas vércukorszint nem csupán a cukorbetegség kialakulásának egyenes útja. Ha a vér cukortartalma tartósan nem áll be a normális értékek közé, a hipokampusz idegsejtjei elhalhatnak. A hipokampusz az agy memóriaközpontja, s mivel az agy kizárólagos energiaforrása a vér cukortartalma, a vércukorszint közvetlen hatással van rá. Ha az idegsejtek elhalnak, a memória drasztikusan romlik, ami emlékezetzavarokhoz vezet.

A magas vércukorszint ráadásul megnöveli a nőkben a daganatos betegségek kialakulásának esélyét is. Erre a svédországi Umes egyetem kutatóinak vizsgálata mutatott rá, mely a nyolcvanas években indult, 13 évig tartott, és 64 ezer 40, 50, 60 éves személyen végeztek el – tette közzé a BBC. A vizsgálat szerint elsősorban a nők a veszélyeztetettek: főleg a hasnyálmirigyrák, a bőrrák, a méhrák, illetve a vizeletelvezető rendszer tumoros megbetegedése fenyegeti őket. A legmagasabb vércukorszintű nőkben 26 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakult ki valamilyen – fent említett – daganatos betegség. A férfiakra ez a következtetés nem áll.

Magas triglicenszint következményei:

A trigliceridek, ún. neutrális zsírok, a táplálkozás során felvett zsírok legfőbb alkotóelemei, illetve a szervezet zsírraktárai is főként ezekből épülnek fel. A trigliceridek közé soroljuk a disznózsírt, a vajat, az olajat, stb., melyekre más és más zsírsavösszetétel jellemző. Nem megfelelően kialakított étrend esetén, ahol a bevitt fehérje, szénhidrát és zsír aránya eltolódik az utóbbi két alkotó elem felé, a triglicerid szint emelkedését okozza.

Nagyon magas triglicerid szint gyakran észlelhető hasnyálmirigy gyulladás esetén, ilyenkor a normál érték, akár 10x-esét is elérheti a mért érték. Ilyen esetekben a magas vérzsír szint is lehet a hasnyálmirigy gyulladásának kiváltó oka. A rendszeres alkoholfogyasztás növeli a trigliceridek szintjét a vérben, és megnehezíti a felesleges kilók leadását is. Bizonyos gyógyszerek szedése önmagában is okozhat emelkedett triglicerid szintet: egyes vérnyomáscsökkentők nagy mennyiségben, kortikoszteroidok, ösztrogén tartalmú gyógyszerek Rikán előforduló öröklött anyagcsere betegség is eredményezhet magas triglicerid szintet, ilyenkor a szervezet a táplálékkal bevitt zsírok feldolgozására képtelen, ami magas, vérben keringő triglicerid szinthez vezet. Pajzsmirigy betegségekben is találkozhatunk magas értékekkel, alulműködés (hipotireózis) és túlműködés (hipertireózis)esetén is. Egyes vesét érintő megbetegedések, illetve a krónikus veseelégtelenség is okozhat megnövekedett triglicerid értékeket.

Íme az ital, ami hatékonyan csökkenti mindkét betegséget!

vércukorszint és triglicenszint ellen

Hozzávalók:

  • 2 rúd fahéj
  • 1 evőkanál szegfűszeg
  • 1, 5 liter víz

Elkészítés:

Keverjük hozzá a fahéjat és a szegfűszeget a vízhez, és tároljuk 4-5 napig a hűtőben. Napi egy deciliterrel fogyasszunk rendszeresen a keverékből. Lehetőleg reggel evés előtt igyuk meg az előírt adagot. Mikor látjuk, hogy kezd elfogyni a keverék, készítsünk egymás után még két adagot, ezután tartsunk egy 15 napos szünetet.

Szerző: tudasfaja.com

loading...