Kezdőlap AKTUÁLIS Igaz történet: egy nap az apja adott neki egy zsákot tele szögekkel…...

Igaz történet: egy nap az apja adott neki egy zsákot tele szögekkel… A világ legtanulságosabb története!

A következő történet egy fiúról szól, aki igen nehezen tudott uralkodni indulatain, és negatív érzelmein. Nap mint nap megbántódott valamin, és ilyenkor bizony csúnya szavakkal illette azt, aki őt megsértette. Megfizethetetlen tanácsot mondott neki az édesapja.

 

 

 

 

 

Az öreg és tapasztalt férfi adott egy zsák szöget a fiúnak, és azt mondta:
“Valahányszor felháborodsz, vagy megsértődsz valakire üssél be egy szeget ebbe a kerítésbe”.

Teltek- múltak a napok, és a szegek egyre csak fogytak. Első nap 37 szegett ütött be a fiú a kerítésbe. Azonban egy idő után eljött az a nap is, amikor kevesebb szöget kellett beüssön. A fiú rájött, hogy sokkal több energiába kerül beütni a szögeket, mint uralkodni az indulatain.

Ekkor az apja ezt tanácsolta:
“Mindahányszor sikerül uralkodnod magadon, húzzál ki egy szöget a kerítésből”.

igaz történet zsák tele szögekkel

Egy idő után egytelen szög sem maradt a kerítésben. A bölcs apa a következőt mondta a fiának:
“Látod, milyen csúnya, lyukas és használhatatlan lett a kerítés. Ilyen lesz annak az embernek a lelke is, akit megbántasz. Ha beleszúrsz egy kést az ember szívébe, kihúzod, utána ottmarad a seb helye, amit ejtettél rajta. Ha valakire valami rosszat mondasz, vagy veszekszel vele, akkor ugyanilyen lyuk marad annak a szívében és lelkében, mint, amit a kerítésen látsz. Kérhetsz tőle bocsánatot, de a lyuk már ott marad. Jegyezd meg, egy kimondott szó, pont olyan sebet hagy, mint egy éles tőr.”

Szerző: tudasfaja.com

loading...