Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Hullik a hajad, de nem tudod miért? Lehet a hajfesték az oka!...

Hullik a hajad, de nem tudod miért? Lehet a hajfesték az oka! Inkább használd ezt a természetes készítményt!

Rengeteg nőnek okoz komoly fejtörést a szakszerű hajápolás, még úgy is, hogy szinte mindenféle sampont, balzsamot kipróbálnak, mégis hullik, töredezik a hajuk.

 

 

 

 

 

Szakértők szerint nemcsak a samponok, és a különböző, vegyszereket tartalmazó hajápolási termékek felelősek a hajszálak minőségi romlásáért, pusztulásáért, hanem például a festékek is, amelyek sok esetben reakcióba lépnek a dohányzáskor felszabaduló nikotinnal, vagy a levegőben terjengő mérgező anyagokkal. Erről azonban a szépségiparban nem szeretnek beszélni, mivel ki akarna dollármilliókat veszíteni.

Nemrég egy Leeds-i székhelyű cég, a Company Green Chemicals figyelmeztetést adott ki, miszerint a hajfestés igencsak veszélyes lehet, akár rákot is előidézhet, még akkor, ha egy ideje nem festettük be a hajkoronánkat, mivel ezek a káros összetevők évekig is beivódhatnak a fejbőrbe, ahol komoly pusztítás mehet végbe.

hajhullas1-800x550

Ilyen rendkívül káros vegyületek a nitrozaminok, amelyek különösen a dohányosokat fenyegetheti.

Azonban vannak természetes hajszínezők, mint például a kávé, amitől csodás színű hajra tehetünk szert, és még a növekedést is elősegíti. A legjobb, ha erős, bio kávéból készítünk főzetet, mert a hagyományos, olcsóbb kávékban lehetnek vegyi adalékanyagok.

Hagyjuk kihűlni a kávét, ebből egy csészényit töltsünk ki, amelyhez adjunk hozzá 2 evőkanál darált kávét, majd ezzel dörzsöljük be a hajat, és hagyjuk rajta egy óráig. Ezután öblítsük le.

Egyszerűbben is megoldhatjuk a festést: nedvesítsük be a hajunkat, majd öblítsük le kávéval, és hagyjuk rajta 20 percig, majd érdemes előbb almaecettel, a végén pedig langyos vízzel leöblíteni.  A jobb hatás érdekében ismételjük meg az eljárást a következő pár napban.

Szerző: tudasfaja.com

loading...