Kezdőlap AKTUÁLIS Hózáporral kísért fagyos levegő tart Magyarország felé! Ma leeshet az első hó!

Hózáporral kísért fagyos levegő tart Magyarország felé! Ma leeshet az első hó!

Igaz, csak a magasabban fekvő helyeken, de valami jöhet. Szerdán egyébként a felhőátvonulások mellett az ország nagy részén napsütésre is számíthatunk, északkeleten azonban erősen felhős marad az ég, többfelé eső is lehet. Az északnyugati szél sok helyen erős, a Dunántúlon viharos lesz. Napközben 7, 12 fok várható; északkeleten lesz hűvösebb. Késő este 5, 9 fok valószínű. A következő napokban is marad a hideg idő: csütörtökön sokfelé lesz újabb eső, majd egyre többfelé kisüt a nap.

Szerdán északkeleten erősen felhős vagy borult idő várható, szórványosan valószínű eső, záporeső. Az ország többi részén a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett felhőátvonulásokra számíthatunk, és csak néhol lehet futó zápor. Az északnyugati, északi szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, délnyugaton lesz vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, a több csapadék északkeleten valószínű. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a nyugati, délnyugati szelet kísérik erős, néhol viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Pénteken éjszaka felszakadozik a felhőzet, de napközben is sok felhő valószínű, csak rövid napos időszakokra van kilátás. Északkeleten szórványosan, másutt helyenként várható záporeső. Az északnyugati, nyugati szél néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de északkeleten néhol gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Ausztriába már meg is érkezett a hó. Az osztrák hegyekben hétfőre virradóra 1600 méter felett többfelé havazott. Míg szombaton nyárias időjárás volt az országban, a vasárnapi hidegfronttal 5-20 centiméternyi friss hó jött. A magas- és középhegységekben október első hetében tovább folytatódik a télies időjárás. Egyes helyeken félméteres hótakaróra számítanak a meteorológusok.

Szombaton rövid napos időszakok mellett nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű. Helyenként eső, zápor várható. Az északnyugati, északi szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a gyengén felhős tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, helyenként eső, zápor kialakulhat. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között várható, de a gyengén felhős tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Figyelem! A markáns hatások igénybe veszik szervezetünket, a szeles idő tovább rontja hőérzetünket. Öltözködjünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk!

loading...