Kezdőlap Egyéb Hogyan viseld a sálat?

Hogyan viseld a sálat?

Télen az egyik leghasznosabb kiegészítőnk kétségtelenül a sál, hiszen ez a nyakba akasztható alkalmatosság amellett, hogy divatos, tökéletesen melegít is. De hogyan hordhatod úgy, hogy kellőképpen férfiasan hasson?

A stílus megválasztása

Először is nagyon fontos, ha a férfiasság jegyében öltözködsz, hogy megfelelő sálatválassz. Nem jöhet szóba a tarka, hivalkodó, túl élénk, és természetesen a fodros sem. Férfiak esetében sokkal előnyösebb, ha a sál beleolvad viselője öltözködésébe, nem pedig felkelti a figyelmet.

Hasonlóan kell gondolkoznod a sálról, mint a nyakkendőről: remélhetőleg e darabból sem vásárolsz bohócosat, vagy csókmintásat.

Hogyan nem viselheted?

A klasszikus megoldás, amikor a sálra csomót kötünk. Nos, ez az, amit felnőttként már messziről el kell kerülnöd. Kiemelten akkor, ha vastag darabot választottál, mert így hatalmas lesz a csomó és előnytelen is az arcodra nézve.

Továbbá még egy dologra kell figyelned, ez pedig a felsők nyakhajtása. Olyan sálat kell hordanod, ami nem gyűri, vagy nyomja el ezt a részt, mert ez túlzsúfolt hatást kelt az arcod közvetlen közelében. Széles gallérhoz válassz szoros sálat, szoros gallérhoz pedig lazább, szélesen megköthető sálat.

Hogyan hordhatod?

Divat kiegészítőként tekintve a sálra, az alábbi módokon célszerű hordanod:

sál– Mivel a sál lényegében a nyakkendőt is helyettesítheti, megkötheted úgy, mintha az lenne. Ehhez a művelethez egy vékony anyagú és meglehetősen hosszú sálra lesz szükséged, de ezen felül mindent csinálj nyugodtan úgy, mintha a nyakkendődet öltenéd magadra.

– A sálat akaszd a nyakadba úgy, hogy az egyik oldalon kétharmada lelógjon. Ezt a hosszabb részt elölről hátrafelé haladva hajtsd át a nyakadon, így szemből kapsz egy széphurkot, ami ráadásul a nyakad vonalában eltakarja, honnan is érkezett a sál két kilógó része.

– A sálat hajtsd félbe, majd úgy akaszd a nyakadba, hogy a keletkező hurok elérjen a torkod első részéig. Ezután a hurkon keresztül húzd át a sál mindkét szárát, majd igazítsd meg, hogy ne legyen túl feszes, inkább laza hatást keltsen.

Ehhez a megoldáshoz mindenképpen hosszú sálat válassz, és a vékonyabb anyagok között keresgélj, kerüld akötötteket.

– Nagyon hideg időben, illetve akkor, ha nincs kedved variálni a megkötéssel, nyugodtan felvehetsz csősálat is. Ebben az esetben hordhatsz vastagabb változatokat is, de arra ügyelj, hogy szépen redőzd az anyagot a nyakadon.

– Amennyiben a sálra csupán kiegészítőként tekintesz, hordhatod egyszerűen a nyakadba akasztva, anélkül, hogy bármerre készítenél vele egy hurkot, vagy átfedést. Ez meglehetősen laza megjelenést kölcsönöz, kiegészíti az öltözékedet, ugyanakkor hátránya, hogy csak a tarkódat melegíti.

szerző:Szabó Böbe

loading...