Kezdőlap AKTUÁLIS Hivatásos katona volt a Hableány matróza – Megszólalt az öccse: így búcsúztatják...

Hivatásos katona volt a Hableány matróza – Megszólalt az öccse: így búcsúztatják majd

MTI/Máthé Zoltán

A Hableány tragédiájának egyik magyar áldozata, P. János hivatásos katonaként dolgozott korábban. A tragikus balesetben elhunyt férfit édesanyja és öccse gyászolja.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt: P. János, az egyik magyar áldozat holtteste került elő csütörtökön a Duna Bálna előtti részénél. Az 53 éves férfit édesanyja és öccse gyászolja, együtt próbálják átvészelni ezt a rémes időszakot.

“Az ember nyilván érti, hogy a hajó vezetőfülkéjében nem lehet túlélni egy ilyen ütközést, de az utolsó pillanatig nem akarja, nem tudja elhinni” – mesélte a kisebbik testvér a Lokálnak. Mint kiderült, János korában hivatásos katona volt.

“Mielőtt a bátyám hajós lett, Szolnokon hosszú évekig hivatásos katonaként szolgált. Ő inspirált engem is, hogy honvéd egyenruhát húzzak. Emiatt a hadkiegészítő parancsnokság pár napja azt kérte, értesítsem őket, ha előkerült a testvérem holtteste, mert szeretnék megadni neki a végtisztességet. Szóval a szertartás helyéről, a részletekről még magam sem tudok semmit” -folytatta a férfi, akinek bátyja korábban azt kérte, a Dunába szórják hamvait. Édesanyja, Julika néni szerint azonban lehet, hogy a szertartásra mégsem a folyónál kerül sor.

Jánosról megemlékezett a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör is, egy Facebook-bejegyzésben:

” […] Korábban Szolnokon szolgált mélységi felderítő tisztként, így a mélységi felderítők családját és a Magyar Honvédséget egyaránt felfoghatatlan veszteség érte.

Baráti Körünk ezúton is felajánlja segítségét a gyászoló családnak hagyományőrzőként, emberként és bajtársként is. Mindenkit felhívunk arra, hogy egy szál gyertya meggyújtásával tisztelegjen a tragikus hirtelenséggel elhunyt bajtárs emléke előtt!

loading...