Kezdőlap AKTUÁLIS Hihetetlen! 669 gyermek életét mentette meg, így reagált, amikor 50 év után...

Hihetetlen! 669 gyermek életét mentette meg, így reagált, amikor 50 év után megtudta, hogy ők ülnek körülötte! (videó)

Sir Nicholas Winton munkássága igazán megmozgató, aki egész életét a gyermekek megmentésére szentelte. Szám szerint 669 gyermeket -főként zsidó származásút- mentett ki a német megszállás alatt álló Csehországból.

 

 

 

 

 

Életet adott számukra, lehetőséget, hogy azzá válhassanak, akivé szeretnének és boldog, teljes életet élhessenek. Erről azonban senki nem tudott, nem kerültek nyilvánosságra az adatok. Egy nap felesége Grete megtalálta a megmentett gyerekek adatait a régi, poros papírok között és úgy döntött, erről mindenkinek tudnia kell!

Az alábbi felvételen Sir Nicholas Winton azon emberek mellett ül,akiket 50 éve megmentett. A felvételen először a közvetlen mellette ülő hölgyről derül ki,hogy a 669 gyermek között volt,de aztán később mindazok felállnak a jelenlévők közül,akiket anno Nicholas Winton mentett meg és adott egy esélyt arra,hogy tovább élhessenek.

669 gyermek életét mentette meg

Az egyik legmegérintőbb videó következik,amitől szem nem marad szárazon és amit már több,mint 20 millióan láttak.

Sir Nicolas Wintont egyébként ezért a tettéért lovaggá ütötték 2003-ban. Bár már maga az egész történet és a videó is megérintett , ami feltette az i-re a pontot az Nicholas Winton jelszava,amit egész életében (még most 105 évesen is) szem előtt tart :
“HA VALAMI NEM LEHETETLEN,AKKOR VALAHOGYAN BIZTOSAN MEG LEHET CSINÁLNI!”
/SIR NICOLAS WINTON/

loading...