Kezdőlap EGÉSZSÉG Heti 4-szer sült burgonyát evett, hihetetlen dolog történt a testével!

Heti 4-szer sült burgonyát evett, hihetetlen dolog történt a testével!

Imádjuk a burgonyát, amelyből számtalan finomság készíthető, számtalan módszerrel. Lehet sütve, főzve, pirítva fogyasztani, de a csipszről sem szabad megfeledkezni, amiért szinte mindenki rajong.

Azonban egy új kutatás szerint, mint a legtöbb dolgot, így a krumplifogyasztást sem szabad túlzásba vinni, hiszen ha egy héten négyszer is az a menü, egészségügyi kockázatok alakulhatnak ki, többek között megnőhet az esélye a stroke, vagy a szívroham kialakulásának.

A szakértők megállapítása szerint, amennyiben egy héten négy napon is sült krumpli kerül az asztalra, ezzel megemelkedhet vérnyomás, ami viszont egy nagyon komoly keringési betegség, ami növeli a szív és érrendszeri betegségek előfordulását. Az is kiemelendő, hogy a nők veszélyeztetettebbek, de a férfiak sem lehetnek nyugodtak, hiszen rájuk is káros hatással lehet, ha sok sült krumplit fogyasztanak.

A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy ha mégis szeretnénk néha sült burgonyát fogyasztani, olyan gumókat szerezzünk be, amely nem tartalmaz sok keményítőt. A kutatást végzők arra is felhívták a figyelmet, hogy a sült krumplinak nagyon magas a glikémiás indexe, ami belső gyulladásokat, hangulatzavarokat, stresszt, magas vérnyomást és keringési problémákat idézhet elő.

Az Egyesült Államban 187 ezer férfit és nőt vizsgáltak, külön csoportokra osztották az egyéneket, és azt nézték meg, hogy milyen egészségügyi változások történnek azoknál, akik nem ettek gyakran sült burgonyát, és mi történik azoknál, akik habzsolták a finomságot. Az eredmény nem volt meglepő, hiszen akik kevesebbet ettől a burgonyából, egészségesebbek maradtak. Azt is megfigyelték, hogy a keményítőben szegény, de rostokban gazdag zöldségek fogyasztásával 7 százalékkal is csökkenthető a szívroham kockázata.

Szerző: tudasfaja.com

loading...