Kezdőlap EGÉSZSÉG Heti 2-szer szódabikarbónát dörzsöl a lábába. Az eredmény minket meggyőzött!

Heti 2-szer szódabikarbónát dörzsöl a lábába. Az eredmény minket meggyőzött!

A szódabikarbónát kenyér szódaként is ismerik vagy főzőszódaként, a kémikusok azonban a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezést használják. A royal Ontario Múzeum szerint a szódabikarbóna használata egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, akik főként a nátrium-karbonát-dekahidrát és a nátrium-hidrogén keverékét használták tisztításra.

Izomláz csökkentő

Korábban az izomszövetben felszaporodó, majd a véráramba bekerülő tejsavat tették felelőssé az izomláz kialakulásáért. Ugyanis a nagy intenzitású edzés során az izomzat nem kap elég vért és elegendő oxigént sem, így anaerob úton kénytelen energiához jutni. A legújabb kutatások ugyan igyekeznek árnyalni ezt, ám amíg egyértelmű eredményre nem jutnak, addig ezt is érvényesnek kell tekintenünk. A szódabikarbóna savsemlegesítő hatása ez esetben is érvényesül, ezért testedzés közben, vagy rögtön utána vízzel vegyünk be szódát.

Beigazolódott, hogy a szódabikarbóna 36 órán belül megszünteti a megfázás tüneteit. Az első nap hat adag szódabikarbónát vegyünk be, az adagokat jó nagy pohár vízben oldjuk fel, és kétóránként igyuk. A második nap négy, az harmadik nap pedig két adagot vegyünk be, reggel és este.

Megelőzheti a köszvényt

Köszvény esetén megnövekszik a vér húgysavtartalma és húgysavas sók rakódnak le a különböző szövetekben, elsősorban az ízületekben. Mivel a szódabikarbóna egyensúlyban tartja a szervezet pH-értékét, egyes szakemberek javasolják a fogyasztását.

Miért dörzsöljük heti 2-szer a lábunkba?

Keverjünk össze 3 evőkanál szódabikarbónát kevés vízzel, hogy krémes állagú masszát kapjunk, majd dörzsöljük át vele heti 2 alkalommal a lábunkat. Ez a módszer kiválóan alkalmas:

  • lábszag megszüntetésére
  • gombásodás megelőzésére
  • hámlasztó hatású
  • bőrkeményedés puhítására
  • láb felfrissítésére
  • a szervezetben található méreganyagok kiűzésére

Szerző: tudasfaja.com

loading...