Kezdőlap AKTUÁLIS Hétfő – 8 megyére adtak ki figyelmeztetést a mai napra!

Hétfő – 8 megyére adtak ki figyelmeztetést a mai napra!

Az év első hőhulláma, helyenként 35 fok is lehet

Kedden folytatódik a kánikula sok napsütéssel, de napközben az időnként megnövekvő gomolyokból elvétve északkeleten és nyugaton kialakulhat frissítő zápor, esetleg zivatar. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lehet. 31-35 fokig melegszik a levegő. Szerdán is kitart a kánikula, délutánra 31 és 35 fok közé melegszik a levegő. A napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar csak néhol fordulhat elő. A déli-délkeleti szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések.

Csütörtökön és pénteken is folytatódik a kánikula, sokfelé mérhetünk majd 33-35 fok körüli csúcsértékeket a délutáni órákban. A napsütést csak időnként zavarhatják gomolyfelhők, melyekből csak néhol alakulhat ki kis eséllyel egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar. Csütörtökön még többfelé szeles lehet az idő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.06.11. kedd éjféligA nagyvárosok mellett ma délen és keleten, kedden pedig elsősorban a Dunántúlon és északkeleten érheti el a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Kedd késő délután, estefelé az Alföld délkeleti, keleti tájain kis eséllyel előfordulhat egy-egy zivatar intenzív csapadék és szélerősödés kíséretében.

2019.06.10. 18:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

loading...