Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Helyes bőrápolás lépésekben!

Helyes bőrápolás lépésekben!

Reggel

A felébredés pillanatában a bõr hõmérséklete még alacsony, ezért reggel ne hideg, hanem langyos vízzel locsoljuk arcunkat. Ezután következhet a szem alatti karikák, duzzanatok, apróbb ráncok eltüntetése. A megfelelõ szemránckrém gyors segítség lehet. Ezután a bõrtípusnak megfelelõ hidratálókrémmel kell lekenni az arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat. Érdemes UV-filterrel ellátott krémet választani. Ezután felkerülhet a szolid nappali smink.

Napközben

Száraz bõrûek még egyszer krémezzék át az arcukat. A zsíros bõrûek arclemosó kendõvel frissíthetik fel, tehetik mattabbá fénylõ arcbõrüket. Ezután lehetõség van a smink frissítésére is.

Este

A bõr sohasem ápolható annak rendszeres, alapos letisztítása nélkül. Bõrtípusnak megfelelõ lemosók állnak rendelkezésre arctejek, arcvizek, lemosókrémek, tisztító habok formájában. A szemsmink eltávolítására érdemes beszerezni egy kimondottan erre a célra kifejlesztett lemosót, mely egyben ápolja is a szemkörnyék érzékeny bõrét. Ha a sminket és a szennyezõdéseket eltávolítottuk, jöhet a vérkeringés fokozása alkoholmentes arctonik alkalmazásával. Cseppentsünk egy keveset vattára, és paskoljuk vele át az egész arcot, nyakat, dekoltázst. A már tökéletesen tiszta bõrre kerülhet a hidratáló vagy tápláló krém, szemránckrém esetleg ráncsimító szérum.

Hetente egyszer

Használjon bõrradírt! Az apró szemcsés készítményekkel eltávolíthatjuk az elszarusodott hámréteget az arcbõrrõl. A radírozás után azonnal érezhetõ, hogy a bõr sima, üde színû lesz, s a krémek is könnyebben felszívódnak.
Szánjuk idõt arra, hogy heti egyszer (radírozás után) tisztító vagy hidratáló maszkot tegyünk fel. Kérjük ki kozmetikusunk tanácsát, hogy melyik számunkra a legmegfelelõbb maszk, pakolás.

Havonta egyszer

Másfél óra alatt akár ujjá is születhetünk. Egy feszesítõ, tápláló masszázs máris kisimíthatja a ráncokat, és meggátolhatja újabbak kialakulását. Ha bõrünk zsíros, pattanásos, kérjünk tisztítást is, és ragaszkodjunk a szépítõ pakolásokhoz. Õsszel érdemes havonta egyszer Bioptron lámpás kezelést is igényelni, hiszen a fényterápia segít pótolni a nyári napsugarak pozitív hatását és segíti a tisztítás utáni sebgyógyulást.

forrás: dorikozmetika.hu

loading...