Kezdőlap EGÉSZSÉG Házi fájdalomcsillapító karkötő, amely megszabadít számos betegségtől és befolyásolja a vérkeringést is!

Házi fájdalomcsillapító karkötő, amely megszabadít számos betegségtől és befolyásolja a vérkeringést is!

A régiek pontosan tudták, hogy mi mire is alkalmazható, melyik gyógynövény pontosan hol fejti ki a legjobban a hatását és milyen dolgokat kell összekeverni, hogy egy erős “gyógyszert” kapjunk.

Már nagyanyáink is viselték ezeket a természetes gyapjúból készült karkötőket és gyermekeiknek, unokáiknak is készítettek. Egyrészt úgy vélték, megvédi őket a gonosz szemektől, másrészt különös gyógyerőt tulajdonítottak neki. És igazuk volt.

Sokan állítják, hogy a csuklóra kötve, megszabadítja viselőjét az ízületi fájdalomtól. Bár, az orvosok nem ismerik el, mint gyógyeszközt, tudnak a létezéséről.

Hatása

A gyapjú higiénikus, és egyben a legegészségesebb hőszabályzó anyag. Szerkezete lehetővé teszi, hogy a bőr lélegezzen alatta, emellett gyógyászati tulajdonságokkal is rendelkezik.

Ősidők óta segít az embereknek megszabadulni a fog-, fej- és hátfájástól, oly módon hogy a fájó helyre egy darabka valódi, természetes gyapjút tesznek. A lényeg, hogy természetes legyen, és ne vegyi- és egyéb anyagokkal kezelt.

A valódi gyapjúnak jellegzetes szaga van: nevezetesen egy kis „birka szaga”, mely szellőztetéssel hamar elillan. Ha biztosra akarsz menni, hogy valódi gyapjúval van-e dolgod, egy kis mintát öngyújtóval perzselje meg. A valódi gyapjú nem gyullad meg, hanem csak izzik, és nem túl erős, égett szőrszagot lehet érezni.

A lanolin a gyapjútermelés mellékterméke. 100 kg gyapjúból 2-4 kg lanolin nyerhető. A lanolin tartja puhán a gyapjút és védi meg az átázástól. Összetétele hasonlít az emberi bőr hámjában található zsiradékok összetételéhez. A lanolin igen jó nedvesítő anyag: a vizet apró cseppekre oszlatja, melyek mérete kisebb, mint a milliméter ezredrésze (0,6 mikrométer). Így bejut vele a hám mélyebb rétegeibe is – ott raktározza, és ha a bőr kiszárad, ezeket az apró cseppeket a hámba bocsátja. Bizonyítottan gyorsítja a sebgyógyulást is.

Ha ágynemű készül belőle, a benne lévő lanolin „felmelegíti a testhőmérsékletet, és könnyen behatol a bőrbe. Jótékony hatással van az izmokra, ízületekre, a gerincre, enyhíti a fájdalmat és növeli a vérkeringést. A gyapjú karkötő befolyásolja a vérkeringést.

loading...