Kezdőlap AKTUÁLIS Hatalmasat fordul az időjárásunk! Ami péntektől vár ránk, az senkinek nem hiányzott!

Hatalmasat fordul az időjárásunk! Ami péntektől vár ránk, az senkinek nem hiányzott!

Kedden kezdetben a nyugati tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporokra, majd délután már csak a Dunától keletre eső tájakon valószínű csapadék, viszont az Északi-középhegységben az esőt havas eső válthatja fel, miközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap.

Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -1 és +5, délután 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható – írja az Időkép.

Szerda hajnalra a keleti, északkeleti határhoz közeli tájak kivételével szinte mindenhol kiderül az ég, újra fagypont alá csökken a hőmérséklet. Napközben keleten több lesz a felhő, a keleti határ mentén néhol gyenge csapadék sem zárható ki, máshol napos időre készülhetünk. A szél mérséklődik. Délután 2-7 fok várható.

Csütörtökön visszatér a csapadékos idő: északon és a Dunántúlon havas eső, hó, máshol eső lehet jellemző. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, a maximumok 0 és +6 fok között alakulnak.

Pénteken napközben kiadós mennyiségű eső érkezhet, havas eső, hó legfeljebb az Északi-középhegység magasabb tájain hullhat. Az erős, helyenként viharos déli-délkeleti szélben 2-9 fokra van kilátás. Szombaton keleten, északkeleten számíthatunk még esőre, néhol havas esőre. A kissé szeles időben 2-8 fok valószínű.

Forrás

loading...