Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Hatalmas hiba, amit paradicsom főzés közben mindenki elkövet!

Hatalmas hiba, amit paradicsom főzés közben mindenki elkövet!

A paradicsom befőzés sokak számára évente megismételt, kötelező feladat, amikor a már jól megérett paradicsomokból rakunk el télire.

A házi paradicsomlé egészséges, finom, és a befőzés sem különösebben bonyolult feladat. Igazi vitaminbomba, amely télen visszahozza majd egy kicsit a nyarat.

Ettől eltekintve mégis létezik egy óriási szabály, amiről szinte senki nem tud, így mindenki elhibázza a befőzési folyamatot.

Lássuk, mire kell figyelned!

Amikor a főtt paradicsomot összeturmixolod, például befőzés előtt, nyugodtan megtarthatod a magokat, hiszen a turmixgép azokat is felaprítja, és tovább ízesítik a paradicsomszószt. A héjat viszont jobb lehúzni még a folyamat elején. Mártsd egy pillanatra forró vízbe a paradicsomot, és szinte egyben lejön a héja.

Ha salátához, mártogatóshoz, omletthez vagy egytálételhez adod hozzá a paradicsomot, szedd ki a magokat kanállal, és dobd el, mivel túl vizessé teszik az ételt. Héjat akkor hagyd rajta a paradicsomon, ha nem zavar a kész ételben: a mártásban nem igazán jók a héjdarabok, de az egytálételekben vagy a salátában nem zavaró, ha rajta marad a paradicsomon.

loading...