Kezdőlap AKTUÁLIS „Hallottam a szirénát, tudtam, hogy baj van” – Megszólalt a kecskeméti tragédiában...

„Hallottam a szirénát, tudtam, hogy baj van” – Megszólalt a kecskeméti tragédiában meghalt kislányok anyja!

Fotó: MTI Donka Ferenc

Esélye sem volt a túlélésre annak a két kisgyermeknek, akik a nagymamájukkal utaztak abban az autóban, amelybe óriási sebességgel rohant bele egy vonat vasárnap délelőtt Kecskeméten.

A Budapestről Szegedre tartó InterCity Kecskemét és Katonatelep között rohant bele a kocsiba, ami a brutális ütközés hatására kettészakadt, a roncs darabjai méterekre hevertek egymástól.

Információink szerint a két gyermek, a 8 éves Niki és a 11 éves Szandika a nagymamájukkal boltba indultak a végzetes reggelen. Az idős asszony ugyanis valósággal rajongott az unokáiért, mindig leste az alkalmat, hogy a kedvükre tehessen, rendszeresen elvitte őket édességet venni – erről meséltek lapunknak a lányok unokatestvérei, akik beszélgetésünk során épp mécsest gyújtottak Niki és Szandika emlékére.

– Rengeteget játszottunk velük, nagyon kedvesek voltak. Az iskolában is jól tanultak, mindenki szerette őket. Nem akarom elhinni, hogy nincsenek többé, soha nem felejtem el őket – mondta elcsukló hangon egyikük. A nagymamát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, állapotáról egyelőre semmit nem lehet tudni. Az unokatestvérek attól tartanak, hogy ha fizikailag fel is épül, lelkileg nem bírja el a terhet, hogy az ő autójában haltak meg az unokái. – Elképzelni sem tudjuk, hogyan él majd ezzel együtt – mondták.

Újabb részletekre derült fény a kecskeméti vonatbalesettel kapcsolatban.

Csodával határos módon a saját lábán szállt ki a nagymama a piros Suzukiból, amit kettévágott a Budapest felől érkező Intercity vasárnap reggel Kecskemétnél. Ő vezette az autót, amellyel – a tiltó jelzés ellenér –e a sínekre hajtott. Hátul az unokái ültek, ők azonnal szörnyet haltak.– A vonat kettészakította az autót, mintha csak papírból lett volna, a két darab közel 50 méterre feküdt egymástól. Sosem fogom elfelejteni ezt a látványt. Biztosak voltunk benne, hogy ezt senki nem élte túl – mesélte a Borsnak egy helybéli. Pedig az autót vezető Á. Mihályné Erzsike nemhogy túlélte a horrorisztikus ütközést, de a Bors információja szerint a saját lábán szállt ki a kocsiból, majd sikoltozva szólongatta imádott unokáit.

Niki (†8) és Szandika (†11) a hátsó ülésen ült, esélyük sem volt a túlélésre / Fotó: Fuszek Gábor

A közmédia információi szerint ráadásul a balesetet az okozhatta, hogy a 62 éves asszony a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre.


Úgy tudjuk, a lányok nyolcan voltak testvérek. Édesanyjuk a tragédia hallatán rosszul lett, nyugtatókra volt szüksége. – Szandi és Niki már az angyalokkal van – mondta zokogva, hozzátéve, hogy volt férje a hétvégén elvihette a gyerekeket. – A jelenlegi párom látta a szörnyű baleset hírét az interneten, már akkor rossz érzésem volt. Hívtam a volt férjem, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallottam a szirénákat. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj – idézte fel lapunknak Rozália. Az anyuka nem érti, miért nem ment a lányokkal az apuka, miért hagyta, hogy a nagymama vezessen. – A volt férjem anyja legalább tíz éve nem vezetett, most szerezte vissza a jogosítványát. A jó istenre bízom az ítélkezést felette, de soha többé nem akarom látni az asszonyt, aki miatt meghaltak a gyerekeim – mondta Rozália.

 

Kéthetente van baleset

Összesítette a MÁV a tavalyi vasúti átjárókban történt baleseteket. Az adatok szerint 2019-ben kevesebb volt a baleset, mint azt megelőzően, de többen haltak meg. Általános, hogy a gyalogosok, autósok azt hiszik, hogy még átérnek a vonat előtt, telefonálnak vezetés közben vagy figyelmen kívül hagyják a tilos jelzést. Tavaly decemberig 69 baleset történt a vasúti átjárókban, ebből 21 végződött halállal. 2018-ban 82 baleset volt, ezekben 18 ember halt meg.

loading...