Kezdőlap AKTUÁLIS Hajnalban lakoltattak ki egy rokkant nőt Soroksáron a rendőrök – 400 ezer...

Hajnalban lakoltattak ki egy rokkant nőt Soroksáron a rendőrök – 400 ezer forintnyi tartozás miatt az egész házát elveszik

Kedd hajnalban kilakoltatás kezdődött Soroksáron. Az N1TV élő videójából látható volt, hogy jelentős rendőri készültség mellett vették el otthonát egy nőtől.

Az asszony a Merkantil bankkal volt szerződésben, mígnem hónap elején tájékoztatták arról, hogy 25-én hajnalban kilakoltatják. A bírósági végrehajtó által küldött levélben előre jelezték, hogy kérvényezték a XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság négyfős biztosítását, de végül ennél többen érkeztek.

A kilakoltatáson látni lehetett többek között Bereczki Miklós helyi jobbikos politikust is. Az eseményekről később bővebben is beszámolunk. Egyébként úgy tudjuk, hogy a kilakoltatott hölgy még a fia hamvait tartalmazó urnát sem vihette magával a házból, amire a végrehajtás egy mindössze 400 ezer forint körüli, már törlesztett tartozás miatt indult meg.

A kilakoltatási moratórium április végén lejárt, így újra veszélybe került több tízezer magyar család otthona. Az Országgyűlés májusban tárgyalhatott volna a kilakoltatásokról, de a kormánypártok bojkottálták az ülést. Mi több: ugyan a moratórium április 30-án járt le, valójában a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara szerint az idei évben a tiltás alatt is lezajlott 114 kilakoltatás.

Annak ellenére, hogy a kormánypártok szerint a devizahiteles válságot sikerült felszámolni, valójában az elmúlt három évben közel tízezer kilakoltatás zajlott le Magyarországon. A EBRD-paktumnakköszönhetően pedig abban is biztosak lehetünk, hogy a kormány nem tervez további, bankokkal szembeni otthonvédelmi lépéseket.

Forrás:hirzona24.com

loading...