Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha illatosított toalett papírt használsz, akkor erről a veszélyről jobb, ha tudsz!

Ha illatosított toalett papírt használsz, akkor erről a veszélyről jobb, ha tudsz!

A toalett papír választéka a piacon ma már egyre szélesebb, kezdve a hagyományostól egészen a színes és illatosított változatig. Sok gyártó alkalmazza azt a marketing trükköt, hogy meggyőzzék a fogyasztókat, hogy bizonyos WC papír ezért és ezért különlegesebb.

 

 

 

 

Pedig az igazság az, hogy semmiben sem különbözik a hagyományostól, sőt! Még az 1990-es éves kezdetén a gyógyszeriparban nagy lázadás zajlott, amelynek fő témája a színezett és illatosított dolgok betiltása volt. Állatkísérleteken keresztül bizonyították azt, hogy bizonyos színezékek és illatanyagok mennyire káros hatással vannak az egészségre, sőt, még a daganatok kialakulásában is szerepet játszhatnak.  

Lássuk milyen dolgokról ajánlott tudni, ha illatosított vagy színezett toalett papírt használunk!

színezett, illatosított wc papír veszélyei

Húgyúti fertőzések

A színes WC papír irritáló hatással lehet a hüvelyi területre és sok esetben okozhat fertőzéseket a húgyutak területén.

Gombás fertőzések

Az orvosok, akikhez a beteg gombás fertőzéssel fordul, elsőként azt kérdezik meg, milyen papírt használ a wc-n. Szakértők is megerősítik azt a tényt, hogy kapcsolat van a gombás fertőzések és a színes, illatosított WC papírok között.

Méhnyakrák

A színezett, illatosított toalett papír nagy hatással van a női reprodukciós rendszerre és növeli a méhnyakrák kialakulását és fejlődését.

Végbél problémák

A színezett és illatosított WC papír irritációt és viszketést okozhat a végbélben és a közvetlen környezetében. Veszélyes méreganyagokat tartalmazhat, ami számos egészségügyi probléma kialakulásához is vezethet.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...