Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Ha ezt csinálja a telefonod, téged is LEHALLGATNAK!

Ha ezt csinálja a telefonod, téged is LEHALLGATNAK!

Íme pár jele annak, hogy megfigyelnek, lehallgatnak…

 

Ennek több jele is lehet. Mi most tízet sorolunk fel Nektek!

Ismeretlen alkalmazások

Ha olyan appokat látsz a telefonodon, amiket nem te töltöttél le, akkor sanszos, hogy valaki követi az eszközödet. Minden olyan alkalmazás gyanús, amire még csak nem is emlékszel, hogy letöltötted volna.

Gyorsabban merül a telefonod

Nem is használod, de érzed, hogy felmelegedett. Ez azt jelenti, hogy valamelyik alkalmazás folyamatosan fut a háttérben. Érdemes ellenőrizni.


Vigyázz a használt telefonnal

Ha veszel egy telefont, akkor érdemes visszaállítani a készüléket a gyári beállításokra. Az úgynevezett „jailbreak” vagy „rootolás” azt jelenti, hogy olyan alkalmazásokat is telepíthetnek a készülékre, amelyeket hivatalosan nem.

Megnövekedett adatforgalom

A kémprogramok szokatlanul magas adatmennyiséget használnak. Ezeket minden telefonban le lehet ellenőrizni és tiltani / korlátozni.

Nem tudod kikapcsolni

A kémprogramok megakadályozhatják, hogy kikapcsold a készüléket. De már az is gyanús, ha indokolatlanul hosszú ideig tart kikapcsolni.

Indokolatlanul világít a kijelző

Furcsa lehet, ha nem kaptál semmilyen értesítést, de a telefonod kijelzője mégis felvillan

Furcsa szöveges üzenetek

Olyanok, amelyek elküldésére nem is emléksze. Valaki hozzáférhetett az eszközödhöz. Képernyőképeket készíthetnek, és különböző parancsokat küldhetnek a telefonodra.


Nem működik az automatikus javítás

Ha a helyesírásellenőrző nem működik megfelelően az lehet annak a jele, hogy egy kémprogram folyamatosan figyeli, hogy mit gépelsz a telefonodon.

Rossz minőségű képernyőfotók

Ez is annak a jele, hogy valaki nyomon követheti az eszközödet.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

loading...