Kezdőlap AKTUÁLIS Ha ezen a településen laksz, légy óvatos a csapvízzel! Gusztustalan, barna trutyi...

Ha ezen a településen laksz, légy óvatos a csapvízzel! Gusztustalan, barna trutyi folyik belőle!

Ha az alábbi városban élsz, légy óvatos a következő időkben a csapvízzel, az egész lakosság jelezte, hogy gusztustalan barna lé folyik ugyanis belőle.

Vecsés — A Pest megyei városban élők hiába háborognak, időről időre mégis bűzös, híg bélsárra emlékeztető folyadék ömlik fürdőszobájukban, konyhájukban, így joggal várnak megoldást a problémájukra.

– A városi vezetőség szerint ez normális, azt mondják, öregek a vízvezetékek, sok a csőtörés, mindenféle lerakódások vannak a csövek falain, és ez néha lemosódik. De semmi gond, nyugodjunk meg, ez teljesen normális, sőt, még egészséges is! Hát persze! – háborogtak a helybéliek facebookos csoportjukban, ahol egymást sokkolják az undorító jelenségről készített fotóikkal.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vízművek a napokban szórólapokon és közleményben mindenkit figyelmeztetett: számítsanak átmenetileg a barna vízrea vezetéken végzendő munkálatok miatt.

– Kedden a mentőállomást kötöttük be a hálózatba, és ehhez nagyobb területen el kellett zárnunk a vizet. Amikor a munka végén visszakapcsoljuk, a vezetékekben megfordul a vízáramlás iránya, és lemossa a csövek faláról a felületére ráülepedett anyagot. Ez csak vas és mangán. Lehet, hogy nem vonzó látvány, de az egészségre ártalmatlan – magyarázta kérdésünkre Dombi János, a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. (DPMV) szolgáltatási főmérnöke. Elismerte, hogy nem épp gusztusos látvány, nem is érdemes inni belőle, fürdeni benne, ám csak átmenetileg kell elviselni.

A vízmű jelezte, a helyi mentőállomást kötötték rá a hálózatra, ami okozhat ilyen jelenséget, a fura színű víz azonban veszélytelen

Annak, hogy most nagyon barna víz jött a csapból, az volt oka, hogy kedden elég nagy területen zárták el a vizet, és ilyenkor a felületről leváló anyag mennyisége is több lehet.

Ezért néhol sokáig kellett folyatni a csapot, mire kitisztult a víz, illetve már inni is lehetett belőle.

– Az utóbbi hónapokban lehet, hogy gyakrabban fordulhatott elő, mert tavasszal több helyen is felújítást végeztünk, és ennek ugyanaz a menete és az átmeneti következménye – ismerte el Dombi István.

A főmérnök ígérete szerint mivel őszig már nem terveznek hasonló munkákat, a barna víz addig csak akkor jöhet újra, ha valahol csőtörést kell kijavítani, de egyébként nincs okuk az aggodalomra a lakóknak. -írja mindezt a blikk.hu.

loading...