Kezdőlap AKTUÁLIS Durva vihar jön! Kiadták a másodfokú riasztást

Durva vihar jön! Kiadták a másodfokú riasztást

A felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki több dunántúli járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden dél körül. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a nap folyamán Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében adhatnak ki további másodfokú riasztásokat. A fővárosban Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében szintén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kedd hajnalra a zivatarok megszűnnek, feloszlanak a gomolyfelhők, a légmozgás azonban többnyire megmarad, és 15-20 fok közé csökken a hőmérséklet.Ezután az ország nyugati, északnyugati felében erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, itt zápor, zivatar is várható. 

Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül, a zivatarok következtében viharossá is válhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-32 fok között valószínű.

Szerdán gomolyfelhős, de napos időre számíthatunk.

A délnyugati tájakon enyhén felhősebb lesz az ég, és záporok zivatarok is nagyobb eséllyel alakulnak ki. A csapadék északkeleten a legkevésbé valószínű.

Az északi és északkeleti szél ismét megélénkül, és a zivatarok hatására erős vagy viharos lökések is várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 13-20 fok között várható.

Csütörtökön napos időre van kilátás, kevés gomolyfelhővel, leginkább délnyugaton alakulhatnak ki záporok és zivatarok.

A légmozgás mérsékelt marad, csak a zivatarok hatására fordulhat elő erősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-32 fok között, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 12-19 fok között várható.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett több órás napsütésre számíthatunk, több felhő a Dunántúlon valószínű.

Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél pedig helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-33 fok között alakul, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 13-20 fok között, északnyugaton az alacsonyabb értékkel.

loading...