Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Gyerekek életét mentheti meg a zseniális magyar találmány

Gyerekek életét mentheti meg a zseniális magyar találmány

Egy magyar fiatalember olyan telefonos alkalmazást fejlesztett ki, aminek a segítségével biztonságban tudhatjuk gyerekeinket, szeretteinket.

 

 

 

 

 

 

Egy fiatal lány éppen barátnőit várta egy fesztiválon. Egyszer csak érezte, egyre bódultabb lesz. Valószínűleg drogot csempésztek az italába. Utolsó erejével riasztotta ismerőseit – az alkalmazást használva.

Az applikáció tehát máris megmentett egy tinédzser lányt. A történetből is látszik, hogy a találmány olyan esetekben ad lehetőséget a segítségkérésre, amikor a bajbajutott már telefonálni sem tud.

Gondoljunk csak bele, egy utcai támadás során sincs lehetőségünk és időnk elővenni a telefont, hogy hívjuk a rendőrséget. Ilyenkor jön jól a Kezedben a biztonságod nevű applikáció, melyet egy magyar fiatalember, Rózsavölgyi Péter (képünkön) álmodott meg.

Az applikáció a ki-bekapcsoló gomb gyors, többszöri megnyomására vagy (külön beállítás után) a fülhallgató/headset kihúzására is aktiválódhat, elindítva a riasztást. Emellett természetesen képernyőről is elindítható a segélykérés.

kb.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

A riasztás az adott város segélykérő központjába fut be, ahonnan aztán azonnal indítható a segítségnyújtás. Tehát, ha egy város úgy dönt, bevezeti ezt az applikáció központi segítségnyújtást, akkor a város területén lévő felhasználók riasztásai befutnak a rendőrséghez, polgárőrséghez, ahhoz a szervhez amit erre az esetekre a város kiválaszt.

Ilyenkor az adott egység központjában egy térképes felületen jelenik meg a riasztás helyszíne, így azonnal be lehet azonosítani, hol van szükség segítségre.

Az applikáció családi funkcióval is rendelkezik. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a család vagy barátok egymás telefonjaira kapjanak értesítést, ha valaki közülük bajban van. Sőt, pozíciónkat is megoszthatjuk szeretteinkkel, így mindig nyomon tudják követni, épp merre járunk.

rp.jpg.600x0_q85

Az applikációt már ma is sokan sikerrel alkalmazzák. A központi segítségnyújtás funkciót jelenleg Pécsen tesztelik, de már több várossal is folynak tárgyalások, a családi funkció pedig bárhol a világon működik.

Az applikáció a felhasználóknak teljesen ingyenes és az is marad.

Rózsavölgyi Péter fejéből azért pattanhatott ki az applikáció ötlete, mert egyre több hölgyismerősét érték támadások, akik ezek során sajnos többségében tehetetlenek voltak.

loading...