Kezdőlap EGÉSZSÉG Gyakran fáj a hátad és unod már a krémeket? Ezzel a 2...

Gyakran fáj a hátad és unod már a krémeket? Ezzel a 2 gyakorlattal búcsút mondhatsz a fájdalomnak!

A hátfájás napjainkban népbetegségnek számít, szinte minden második ember küzd a problémával. Leginkább az ülő életmódot folytató embereket érint a betegség.

“Minden szervezetnek, minden keringésnek, minden izomzatnak szüksége van az edzésre, máskülönben napról napra egyre inkább képtelen lesz arra, hogy elvégezze a feladatát. Ez szükséges ahhoz, hogy fenntartsuk a szervezet egészséges működését” (Olga Tudori, A 40 éven felüli nők könyve).

Gondoljunk csak bele a napunk nagyrészét a számítógép előtt görnyedve töltjük, ülünk a munkában, ülünk otthon, és ha nem ülünk, hát mit csinálunk, fekszünk.

És közben csodálkozunk, hogy a testünk már nem akar úgy működni, mint fiatal korunkban. Egyáltalán nem tesz jót a szervezetünknek ez az életmód, éppen ezért érdemes rendszeres testmozgást végezzünk.

Egy bizonyos életkor után nehezünkre esik a mozgás, nem működnek úgy a végtagjaink, ahogy kellene, elkezd fájni a hátunk, a derekunk, a nyakunk, és emésztési problémáink is lesznek.

Ha rendszeresen végezzük az alábbi gyakorlatokat, akkor szervezetünket kondiban tarthatjuk, és egészségügyi problémáink nagyrésze is csökkenni fog. Az alábbi két gyakorlat segítségünkre lehet, előzzük meg a szervezetünk leépülését!

A rendszeres gyakorláshoz sok akaratra, és kitartásra van szükségünk, de megéri!

1.Feküdjünk le a földre, húzzuk fel a lábainkat, kulcsoljuk át a két karunkkal, majd annyira húzzuk az állunkhoz, amennyire csak tudjuk. Maradjunk így egészen addig, míg elszámolunk 50-ig. Közben a derekunkat igyekezzünk a földön tartani.

Lehetséges, hogy fájdalmat fogunk érezni, és kényelmetlen lesz, de szükséges ez ahhoz, hogy megeddzük az izmainkat, és ellensúlyozzuk az ülő életmódot.

2.Álljunk háttal a falnak, a nyakunkat próbáljuk minél egyenesebben tartani, az állunkat pedig nyomjuk neki a mellkasunknak. Ebben a pozícióban guggoljunk le, a hátunk továbbra is legyen nekinyomva a falnak. Ezután álljunk fel, és még egy párszor ismételjük meg ezt gyakorlatot. Ahányszor tudjuk, de a legjobb, ha legalább tízszer el tudjuk végezni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...