Kezdőlap AKTUÁLIS Friss! Valami történt Erzsébet-utalvány-ügyben: itt az új, meglepő információ a nyugdíjasok ajándékáról

Friss! Valami történt Erzsébet-utalvány-ügyben: itt az új, meglepő információ a nyugdíjasok ajándékáról

Orbán a hét elején bejelentette, hogy a jó gazdasági eredmények miatt megint kapnak 10 ezres Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok, aztán tegnap már az is nyilvánossá vált, hogy mikor, ma azonban ismét új információ látott napvilágot.

Mint megírtuk, Novák Katalin, család és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki az Idősek Tanácsának alelnöke csütörtökön az M1-en arról beszélt, hogy néhány hét szükséges ahhoz, hogy a posta kiküldje az utalványokat az érintetteknek. Abban bízik, hogy április közepéig mindenki megkapja a juttatást.

Most azonban a 24.hu új információval jött ki: a portál szerint még a választás előtt, legkésőbb március 29-ig minden érintettnek meg kell kapni a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt. A portál állítása szerint a postahivatalok a következő körüzenetet kapták:

“Tájékoztatom, hogy kormányzati megbízás alapján 10000 Ft értékű Erzsébet-utalványt tartalmazó küldemények kerülnek kiküldésre. A nyugdíjasok számára címzett küldemények kézbesítését ezúttal is a Magyar Posta végzi. A kézbesítést ütemezetten, március 29-ig kell végrehajtani.”

Azt is írják, hogy azok a posták, amelyek március 23-a után kapják meg a borítékokat, külön tájékoztatást kapnak majd.

Mint ismert, a kormány a héten nem csak arról döntött, hogy a nyugdíjasok újabb ajándék Erzsébet-utalványt kapnak, hanem arról is, hogy a télen megnövekedett rezsiköltségeket kívánja kompenzálni a kormányzat azzal, hogy 12 ezer forintot jóváír a gázt, illetve távfűtést használó háztartások számára. Azért, mert az elmúlt időszakban tapasztalt rendkívüli hideg jelentős plusz kiadást okozott a családoknak.

Forrás: blikk.hu

loading...