Kezdőlap AKTUÁLIS Friss: két, ellentétes front zárótüzébe került az ország! Este már több helyen...

Friss: két, ellentétes front zárótüzébe került az ország! Este már több helyen is havazhat

Beköszönt az igazi tél, az ország több területén várható havazás, havas eső vasárnap estétől.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videója szerint az ország nyugati- és déli részén, valamint a hegyekben lehet számítani legalább annyi téli csapadékba, ami hólepellel boríthatja a tájat. Nappal azonban nulla fok fölé emelkedik a hőmérséklet, tehát az első hó nem lesz tartós, legalábbis, ha az előrejelzés beválik. Az ország azonban „két tűz közé kerül”, kétfelől érkeznek frontok, és zárják be vastag felhőréteggel az eget:

Északról egy gyengülő hidegfront jön, dél felől mediterrán ciklon közeledik és az ország a két légköri képződmény közös áramlási rendszerébe kerül:

met.hu szerint egyébként vasárnap estig erősen felhős vagy borult, illetve gyengén felhős időszakok és területek váltakoznak, majd délután fokozatosan mindenütt bezárul, megvastagszik felettünk a felhőtakaró. Estig csapadék nem valószínű, de késő estétől északon néhol havazhat, délnyugaton eső, havas eső lehet. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn ismét lehet esőre, hóra, havas esőre számítani.

loading...