Kezdőlap AKTUÁLIS Friss! Az eddigi legjobb hírek érkeztek Schumacher állapotáról

Friss! Az eddigi legjobb hírek érkeztek Schumacher állapotáról

December 29-én lesz öt éve, hogy súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher. Az egykori autóversenyző állapotáról nem sok konkrétumot lehet tudni, családtagjai ritkán nyilatkoznak, és akkor sem konkrétumokkal, de egyébként a feleség rendelkezésének megfelelően senki nem árul el semmit.

A brit Daily Mail című bulvárlap információi szerint nincs ágyhoz kötve a lassan öt éve súlyos balesetet szenvedő Michael Schumacher, akinek állapotáról azonban továbbra sincsenek hivatalos információk.

A brit újságíró, Jonathan McEvoy mindenesetre állítja, sétája során összefutott Rolf Schumacherrel, Michael édesapjával, aki ugyan Bonnban él, de rendszeresen látogatja fiát. Éppen kutyát sétáltatott, és elmondása szerint annyit megerősített neki, hogy fia a birtokon tartózkodik. Mindez csak azért bír hírértékkel, mert bizonyos lapok korábban terjesztettek híreket Egyesült Államokbeli kezelésekről, speciális klinikákra való beköltöztetésről.

McEvoy cikkében azt állítja, hogy Michael Schumacher már nincs ágyhoz kötve, és nincs szüksége gépekre sem a mindennapokban. Kezelése mindazonáltal több mint heti 50 ezer fontba kerül a kiterjedt egészségügyi személyzet és a különböző terápiák miatt. Emellett úgy tudja, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a család nem épített fel birtokán belül külön „kórházi részleget” a családfőnek, aki ugyanúgy szeretteinek társaságában, a fő épületben tölti az idejét, ahogyan a balesete előtt. Egy mellékházzal csak azért bővült a rezidencia, hogy Rolf Schumachernek legyen hol megszállnia hosszabb látogatásai idején – ezen építkezésnek viszont a család már a baleset előtt nekikezdett.

E beszámoló valóságalapját persze a család hallgatása miatt ugyanúgy fenntartásokkal érdemes kezelni, ahogyan a különböző német – a Schumacher családdal folyamatosan perben álló – bulvárlapok folyamatos híradásait.


Schumacher közeli barátait is gyakran kérdezik a hétszeres bajnokról. Sebastian Vettel egy közelmúltban adott interjúban némi hezitálás után azt nyilatkozta, még nem látogatta meg kollégáját és példaképét a balesete óta, korábbi csapatfőnöke, Jean Todt viszont nem titkolja, hogy gyakran, kéthetente látogatja a versenyzőlegendát.

Az FIA jelenlegi elnöke nemrég el is szólta magát ennek kapcsán. A német RTL csatorna F1-es közvetítéseit kritizálta a futamot megszakító reklámok miatt, amikor véletlenül megjegyezte, a német közvetítésről tapasztalatát akkor szerezte, amikor Schumachernél járt. „Valójában mindig óvatos vagyok azzal, mit mondok, de igen, az igaz, hogy a Brazil Nagydíjat Svájcban, Michaelnél néztem” – ismerte el a 72 éves francia később.

loading...