Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Forró vizet öntött a boltban vásárolt almára. Ami ezután történt örökre elundorított...

Forró vizet öntött a boltban vásárolt almára. Ami ezután történt örökre elundorított minket! (videó)

Az alma egyik legegészségesebb gyümölcsünk, és mivel egész évben könnyedén beszerezhetjük, fogyasszunk belőle minél többet. Vannak olyan szerencsések, akiknek saját almafájuk van, mások pedig kénytelenek megvásárolni a közkedvelt gyümölcsöt. Ha te is a közértben vásárolod az almát, az alábbi óvintézkedést mindenképp tedd meg, mielőtt beleharapnál egy lédús gyümölcsbe.

Legújabb kutatások szerint kimutatták, hogy a boltban vásárolt almát borító viszaréteg egyáltalán nem veszélytelen. Sok esetben az almát egy természetes anyagokból készült viaszréteg borítja, annak érdekében, hogy megőrizze nedvességtartalmát, és frissen tartsa.

Azonban számos olyan gyümölcs is van, melynek viaszborítása igen káros anyagokat tartalmaz. Ezek többek közt kőolajat is tartalmaznak, mely igen veszélyes az emberi szervezet számára. A legfontosabb, amit tehetünk egészségünk érdekében, hogy kerüljük a bolti, viasszal borított almákat, és keresünk egy hazai kistermelőt, akitől biztonságosabb gyümölcsöt vásárolhatunk. Ha mégis bolti almát vagyunk kénytelenek vásárolni, végezzük el az alábbi műveletet, mielőtt beleharapnánk a csalogató szépségű példányba.

Töltsünk a kagylóba egy kevés langyos vizet, majd adjunk hozzá egy evőkanál szóabikarbónát, és egy evőkanál citromlevet. Hagyjuk ázni legkevesebb egy fél órát a lében, majd egy tiszta kefével mossuk dörzsöljük meg. Ezután öblítsük le tiszta vízzel, és hagyjuk megszáradni. Ez a legjobb módja annak, hogy csökkentsük a káros anyagok bevitelét a szervezetünkbe. Az alábbi videóban azt is láthatjuk, hogyan nézhetjük meg, hogy az almát tényleg viaszréteg borítja. Tegyük egy tálkába, öntsünk rá forró vizet, és a viasz ki fog rajzolódni az almán.

Szerző: tudasfaja.com

loading...